Ana SayfaDünyaAvustralya’da bir araç yayaların arasına girdi: 19 kişi yaralandı

Avustralya’da bir araç yayaların arasına girdi: 19 kişi yaralandı

HABER MERKEZİ – Avustralya’nın Melbourne kentinde bir aracın yayaların arasına girmesi sonucunda 5’i ağır olmak üzere 19 kişi yaralandı.

Avustralya’nın Victoria Eyaleti’nin başkenti Melbourne’de yüksek hızla seyreden bir araç yayaların arasına girdi.

Aracın sürücüsü ve çantasında bıçakların bulunduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alırken, olayda 5’i ağır olmak üzere 19 kişi yaralandı.

Polis, sürücünün kasıtlı olarak yayaların üstüne sürdüğü açıklamasında bulunurken, daha sonra yapılan bir başka açıklamada, gözaltına alınan sürücünün 32 yaşında Afganistan asıllı Avustralya vatandaşı olduğu aktarıldı. Öte yandan sürücünün “uyuşturucu geçmişi ve zihinsel sağlık sorunları” olduğu belirtildi.

Polis yetkilileri, olayın “terör saldırısı” olduğunu gösteren bir kanıt bulmadıklarını aktardı.

Neler yaşandı?


Polis, aracın yayaların üzerine sürülmesi hakkında kesin bir bilgiye şu an için ulaşılamadığını belirtse de olayın nasıl geliştiği genel hatlarıyla belli olmaya başladı.

Beyaz bir araç, 16.45 sularında Flinders ve Elizabeth Sokaklarının kesiştiği kavşaktan hızla ilerledi.

Çeşitli görgü tanıklarının ifadesine göre araç, yayalara yeşil ışık yanmasından 6-7 saniye sonrasında yayaların arasına girdi.

40 ila 60 kişinin bulunduğu kesişim noktasında ilerleyen araç, Flinders sokağındaki tramvay durağının beton bariyerlerine çarpmadan önce birçok yayaya çarptı.

ABD merkezli ABC kanalına konuşan bir tanık, çevrede bulunan görgü tanıklarının yaralılara yardım etmek amacıyla hızla harekete geçtiğini, bir kişinin ise aracın sürücüsünün oturduğu tarafa ilerlediğini aktardı.

İddiaya göre sürücü alıkonmaya çalışıldı.

Dakikalar içinde alana ulaşan polis, erkek sürücü ile arabada olduğu iddia edilen başka bir kişiyi gözaltına aldı.

Polisten yapılan açıklamaya göre 19 kişi yaralandı ve çevredeki çeşitli hastanelere gönderildi. Açıklamada ağır yaralananların olduğu, yaralananların arasında kafasından yaralanan bir çocuğun da olduğu belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
28 Şubat davası: 60 kişiye müebbet hapis talebi
Sonraki Haber
AYM'den emsal karar: Seks işçilerine Kabahatlar Kanunu'ndan ceza kesilemez