Ana SayfaGüncelBahçeli’den görevinden alınan CHP’li İlgezdi açıklaması

Bahçeli’den görevinden alınan CHP’li İlgezdi açıklaması

HABER MERKEZİ – CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına dair konuşan MHP lideri Bahçeli, “MHP’de söz konusu olmayan konulardır. Bizim bu konuda bir değerlendirmemiz olmaz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendi partisinin belediye başkanları için böyle bir konunun söz konusu olamayacağını savunan Bahçeli, şunları söyledi:

Milliyetçi Hareket Partisi’nde söz konusu olmayan konulardır. Bizim bu konuda bir değerlendirmemiz olmaz. MHP’de soruşturmayı gerektirecek bir hata olmaz. Hizmette eksiklik olsa da tamamlanır ama bir kusura dönüşürse başkaları gibi başka şeyler olur. Allah’a çok şükür bizim belediye başkanlarımızın başından beri dediğimiz gibi ‘alnımız açıktır başardığımızda öpülmek üzere, ensemiz açıktır kabahatte tokat yemek üzere.

Ne olmuştu?

Ekim ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” demişti.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu.

Önceki gün ise CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmıştı.


Erdoğan ‘Gereğini yaparız’ demişti: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediye başkanını görevden aldı

‘Ataşehir kararı hukuksuz’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan belediyelere ‘sahip çıkma’ çağrısı

İçişleri Bakanlığı’ndan CHP’li Battal İlgezdi hakkında açıklama



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tel Aviv'de on binlerce İsrailli Netanyahu'ya karşı yine sokaktaydı
Sonraki Haber
Mahmur saldırısı: BM beş gündür sessiz, hiçbir heyet inceleme yapmadı