Ana SayfaGüncelBahçeli’den KHK ile ‘cezasızlık’ düzenlemesine destek

Bahçeli’den KHK ile ‘cezasızlık’ düzenlemesine destek

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Bahçeli, ’15 Temmuz darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması için hareket eden’ sivillere yargı dokunulmazlığı getiren KHK’yi “Ne var bunda? 15 Temmuz’da milli beka, zillet ve zulmet dolu saatlerde bizzat millet tarafından savunulmuştur. Bundan gocunanlar FETÖ’nün kurşun askerleridir” sözleriyle savundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kanun Hükmünde Kararname’deki ‘darbe girişimi ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması için hareket eden’ sivillere yargı dokunulmazlığı getiren yeni düzenlemeyi bir dizi tweetle savundu.

Bahçeli, düzenlemeyi eleştirenlere “Ne var bunda? CHP niye rahatsızdır? HDP niye hoplamaktadır? İP niçin huzursuz, Barolar Birliği Başkanı neden keyifsizdir? 15 Temmuz’da milli beka, zillet ve zulmet dolu saatlerde bizzat millet tarafından savunulmuştur. Bundan gocunanlar FETÖ’nün kurşun askerleridir” iddiasıyla tepki gösterdi.

Bahçeli, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” sözlerini de eleştirdi.

MHP lideri şunları söyledi:

İnsanlar sokakta birbirlerinin kafasına sıkarmış, iç savaş çıkarmış, militarist bir toplum ve devlet yaratılıyormuş. 11. Cumhurbaşkanı Gül de hukuk devleti açısından muğlak ve kaygı verici buluyormuş. Ben de vehme kapılmış bu zihniyetleri endişeyle takip ediyorum. 15 Temmuz’da devletin bekası için millete tarihi bir görev düşmüştür. Ve bu görev icra edilmişken, sonucu itibariyle gelecek yıllarda doğabilecek risk, tehlike ve cezai sorumluluğun önceden bertaraf edilmesi milli şuur ve ruhun kaçınılmaz icabıdır.

Previous post
Taksim’den sonra Beşiktaş’ta da yılbaşı kutlamasına izin yok
Next post
Erdoğan: Emperyalistlerin bir avuç petrol için çiğnemeyecekleri hiçbir değer yoktur