Ana SayfaGüncelBakan ‘sendika.org’a sansürü savundu: Kapatmaya devam edeceğiz

Bakan ‘sendika.org’a sansürü savundu: Kapatmaya devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sansürü savunarak,‘Sendika.org’u “çocuklara cinsel taciz, müstehcenlik ve kumar oynatılmasına imkan sağladığı için” yasakladıklarını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sendika.Org’a yönelik 61 defa erişim engeli getirilmesini soran muhalefet vekillerine yanıt verdi.

Bakan Arslan, “Sendika.org çocuklara cinsel taciz, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynatılması dahil tüm bunlara imkan sağladığı için yasaklamışız. Atatürk aleyhine suçlar işlendiği için yasaklamışız. Yasaklamaya da devam edeceğiz” dedi.

Wikipedia’nın yasaklanması ile ilgili olarak da konuşan Arslan, “Atatürk’e hakaret eden Wikipedia’nın yayını durdurulur. Kusuru kendisinde arasınlar” ifadeleri kullandı.

CHP’li Özdiş: Bakan kandırılmış oluyor

Arslan’ın sözleri üzerine CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, söz alarak şunları söyledi:

Sayın bakan hükümet gibi kandırılmış oluyor. Sendika.org yolsuzluklarla, çocuk istismarı yapan vakıflarla mücadele yayın ilkesi olan bir sitedir. Bundan rahatsız oluyorsanız, bunu söyleyin.

Arslan: Kullandığım ifade yanlış anlama gelebiliyor, özür dilerim

Arslan ise tekrar söz alarak sözlerini düzeltti. Aslan şöyle konuştu:

Kullandığım ifade yanlış anlama gelebiliyor. Engelleme milli güvenlik ve kamu düzeniyle ilgilidir. Farklı anlaşılıyorsa özür dileyim. Bunun dışında 62 tane daha kapatma var. Benim söylediğim maddeler kapsamında.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Filipinler Başkanı Duterte’den eşcinsel evliliğe onay: Destekliyorum
Sonraki Haber
Rojava'nın sesi Latin Amerika'da yankılanıyor – Raúl Zibechi