Ana SayfaGüncelBakanlık DBP’li belediyelere kendi atadığı kayyumları incelemeye aldı, 9’unu değiştirdi

Bakanlık DBP’li belediyelere kendi atadığı kayyumları incelemeye aldı, 9’unu değiştirdi

HABER MERKEZİ – Hükümetin gelen şikayetlerdeki artış üzerine DBP’li belediyelere atanan 9 kayyumu değiştirdiği, kayyumların olduğu 93 belediyedeki çalışmaları incelemeye aldığı bildirildi. Kayyumlu belediyelerdeki usulsüzlükler geçtiğimiz günlerde açıklanan DBP’nin kayyum raporuna yansımıştı.

İçişleri Bakanlığı’nın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerine kendi atadığı kayyumları incelemeye aldığı bildirildi.

Hürriyet’in haberine göre kayyum atanan belediyelerin mercek altına alınma gerekçesi ‘şikayetlerdeki artış ve bunların medyaya yansıması’.

Haberde bakanlığın bu belediyelerin performansını ölçmek için belediyelere mülkiye müfettişleri gönderdiği, kayyum atanan 93 belediyeyle ilgili rapor hazırlandığı belirtiliyor.

İncelemeler neticesinde ise 9 belediyedeki kayyumun değiştirildiği aktarılıyor.

DBP’nin raporuna yansımıştı

Hükümet kaynakları, yapılan incelemelerde, yolsuzluk, usulsüzlük gibi bir saptama bulunmadığını iddia ederken, yurttaşların beklentilerinin yerine getirilip getirilmediği yönünde incelemeler yapıldığını ileri sürüyor.

Ancak DBP, bir yılı aşkın süredir belediyelerine atanan kayyum icraatlarına ilişkin hazırladığı kapsamlı raporunda belediyelerdeki usulsüzlüklere dikkat çekmişti.

102 belediyesinden 94’üne kayyum atanan DBP, söz konusu raporunda, kayyumların atandığı hiçbir belediyede meclis toplantısı gerçekleştirilmediği, belediye bütçelerinin kayyumun keyfine ve isteğine göre yapıldığı ve bütçelerin nereye nasıl harcandığının belli olmadığı belirtiliyordu.

Raporda, kayyumların DBP’li belediyelere ait, yarım kalan projeleri kendilerine ait yeni projelermiş gibi yansıttıkları da aktarılmıştı.


DBP’nin kayyum raporu: Belediyelerde meclis toplantısı yok, bütçelerin nereye harcandığı bilinmiyor




Önceki Haber
Irak Kürdistan Bölgesi’nde hükümet protestoları devam ediyor
Sonraki Haber
115 yeni canlı türü keşfedildi, tehdit altında oldukları açıklandı