Ana SayfaGüncelBarış için Kudüs’e yürüyordu: Türkiye’de gözaltına alınan Almanya vatandaşı serbest bırakıldı

Barış için Kudüs’e yürüyordu: Türkiye’de gözaltına alınan Almanya vatandaşı serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Barış mesajı vermek için Kudüs’e yürümek isterken Türkiye’de gözaltına alınan Almanya vatandaşı David Britsch, aylar sonra serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye’de gözaltına alınan Almanya vatandaşı David Britsch, serbest bırakıldı.

Sınır dışı edilmek üzere bir Erzurum’un Aşkale ilçesindeki bir gözaltı merkezinde tutulan 55 yaşındaki Britsch hakkında herhangi bir suç isnat edilemedi.

Barış mesajı vermek için yürüyerek Kudüs’e giderken gözaltına alınan Britsch, serbest kalmasının ardından ülkesine döndü.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün akşam yaptığı açıklamada, Britsch’in serbest kalmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

‘İlişkilerdeki gerginliğin giderilmesine yarayacaktır’

Gabriel, “böylece aylardır süren sınır dışı hapsi belirsizliğinin sona erdiğini ve Britsch’in Türkiye’den ayrılmasına izin verilmesinin olumlu mesajlara bir yenisini eklediğini” ifade etti.

Gabriel şimdiye kadar altı Almanya vatandaşının tahliye edildiğini ya da haklarındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırıldığını ifade ederek “Bu kararlar yeniden adım adım güven oluşmasına ikili ilişkilerdeki gerginliğin giderilmesine yarayacaktır” dedi.

Almanya hükümetinin aralarında Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in de bulunduğu en az 7 Almanya vatandaşının daha Türkiye’de tutuklu olduğunu tahmin ettiği belirtildi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yargılanan general duruşmada intihar etmişti: Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi kapandı
Sonraki Haber
Erdoğan'ın korumalarıyla birlikte protestoculara saldıran iki kişi suçunu kabul etti