Ana SayfaEkolojiBir köyün geçmişi baraj altında: Aileler mezarlık ziyareti için suların çekilmesini bekliyor

Bir köyün geçmişi baraj altında: Aileler mezarlık ziyareti için suların çekilmesini bekliyor

HABER MERKEZİ – Yozgat’taki Esenli köyünde yaşayanlar, mezarlarını ziyaret etmek için baraj suyunun çekilmesini bekliyor. Bu yıl da suların çekilmesiyle ortaya çıkan mezarlıkları ziyaret edenlerden Mahmut Önal, “Annem, babam ve kardeşim bu mezarlarda yatıyor” diyor.

Yozgat’ta 1987 yılında yapımı tamamlanan Gelingüllü Sulama Barajı’nın 1994 yılının sonunda taşmasıyla sular altında kalan Esenli köyündeki mezarlar, suların çekilmesiyle yeniden ortaya çıktı.

Milliyet’teki habere göre yalnız mezarlar da değil, suların çekilmesiyle cami, okul binaları ve belediye binası da görünür oldu.

Köy Muhtarı Habib Avşar, mevsimin kurak geçmesiyle birlikte baraj su seviyesinin bir hayli düştüğünü dile getirerek, “Suların çekilmesiyle eski yerleşim yerimiz, camimiz, okullarımız belediye binamızın, mezarlıklarımızın suyun altında kalan kısımları hep açığa çıktı” dedi.

Suyun çekilmesiyle ailesinin mezarlarının da ortaya çıktığını belirten Mahmut Önal ise şunları söyledi:

Her sene kademe kademe baraj suyumuz azalıyor. Bu sene de sulama da fazla olduğu için baraj suyumuz bir hayli indi. Bütün mezarlarımız açığa çıktı. Açığa çıkan mezarlarımızda dua okuyoruz. Annem, babam ve kardeşim bu mezarlarda yatıyor. Ancak onların mezarları suyun içinden kaldığı için kayboldu. Ona da üzülüyoruz. Biz de gelip buraya herkese dua ediyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AKP’li belediye başkanı ağlayarak açıkladı: 'İstifa ettirildim'
Sonraki Haber
'Barış umudu yok edilmiş olur': Trump, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacak mı?