Ana SayfaDünyaBosna Hersek’te Sırp ve Hırvat çocuklar 20 elle piyano çalarak rekor kırdı

Bosna Hersek’te Sırp ve Hırvat çocuklar 20 elle piyano çalarak rekor kırdı

HABER MERKEZİ – Bosna Hersek’te Sırp ve Hırvat 18 çocuk ile iki müzik öğretmeni sadece bir piyanoda “Galop-Marche” eserini çalmayı başararak, 20 elle piyano çalınan ilk gösteride izleyicilerle buluştu.

Kimi dizleri üstündeydi, kimi ise yerde yattı. Ancak Bosna Hersek’te 18 çocuk ve iki müzik öğretmeni sadece tek bir piyanoda eser çalarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı.

Bu ortak gösteri için 3 ay boyunca hazırlanan çocuklar, Fransız besteci Albert Lavignac’ın 8 elle çalınması için 19. Yüz yıl sonunda yazdığı “Galop-Marche” eserini çaldı.

1992-95 Bosna Savaşı sırasında yangında yıkıldıktan sonra restore edilen Saray Bosna Belediye Binası’nda sergilenen gösteride, her kişi bir elini kullandı.

Ancak asıl dikkat çeken, bu gösterinin 1992-95 Bosna Savaşı sırasında yangından zarar gördükten sonra restore edilen Saray Bosna Belediye Binası’nda yapılması ve çocukların Hırvat ve Sırp olmasıydı.

Gösteri günü için hazırlıkları gerçekleştiren müzik öğretmeni Iva Pasic de bu birlikteliğe değindi.

Pasic, bu konserin “barış, sevgi ve dostluk mesajı” olduğunu aktardı.

Piyanoyu çalanlardan 14 yaşındaki Ivana Sagolj ise “Piyano çevresinde herkes yer aradığından yakın bir birliktelik oldukça zordu” diye konuştu.

Bosna Hersek’te 1992 yılından 1995 yılının sonuna dek süren savaş boyunca 100 bini aşkın kişi yaşamını yitirmiş, 2 milyon kadar insan da yerinden edilmişti.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Kürdistan' cezası: Baydemir zorla Meclis'ten çıkartıldı, tüm HDP'liler oturumu terk etti
Sonraki Haber
Berkin Elvan davası ertelendi, sanık polise tutuklama yok: 'Bugün bize bir kurşun daha sıktılar'