Ana SayfaGüncelBozdağ’dan ‘Tek tip kıyafet’ açıklaması: 1 ay içinde yürürlüğe girecek

Bozdağ’dan ‘Tek tip kıyafet’ açıklaması: 1 ay içinde yürürlüğe girecek

HABER MERKEZİ – Son KHK ile karara bağlanan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, uygulamanın bir ay içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında hazırlanan ve bugün Resmi Gazete’de yayımlanan iki yeni Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) 696 sayılı olanında, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülere ilişkin ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına dair hükümler de yer aldı.

Son KHK ile yapılan düzenlemeyle, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs” ve “Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı” gibi iddialarından yargılanan tutuklular ve hüküm giyenler duruşmalara götürülürken “badem kurusu renginde tutulum” giymek zorunda olacak.

Yine aynı düzenlemeyle, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan”, “Devletin güvenliğine karşı suçlar” ile “Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” nedeniyle “örgüt kurma, suç için anlaşma ve örgüte silah sağlama” iddialarından tutuklu yargılanan ve hüküm giyenlere ise “gri renkli tulum” giyme zorunluluğu getirildi.


İki yeni KHK yayımlandı: Binlerce ihraç var, ‘tek tip kıyafet’ uygulaması getirildi


AKP Siverek 6. Olağan Kongresi’nde “Tek tip kıyafet” uygulamasının getirilmesine ilişkin konuşan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kararı “milletimizin talebiydi” diyerek gerekçelendirdi.

Bozdağ, uygulamanın bir ay içerisinde yürürlüğe gireceğini de ifade etti.

Hükümet Sözcüsü Bozdağ’ın açıklaması şöyle:

Çocuklar ve hamile kadınlar bunun kapsamı dışında bırakılıyor, kadın tutuklu ve diğer kadın tutuklu ve hükümlülerin ise kıyafetinin nasıl olacağına ilişkin düzenlemeyi Adalet Bakanlığı çıkaracağı yönetmelikle belirleyecektir. Tabii onlara da kadınların giysisine uygun bir kıyafet şekli belirlenecektir. Şimdi bunu da farklı bir yere çekme gayreti içerisinde olanlar var. Milletimizin bizden talebiydi bu, sokaklarda her yerde terör yapacaksınız, masum insanları öldüreceksiniz, darbe yapacaksınız ve siz kendinizi kahraman göreceksiniz. Böyle bir şey olmaz. Milletimizin bu konudaki duyarlılığı, bu konudaki hassasiyeti, dikkate alındı. Demokrasiye inanan bir iktidar olarak, milletimizin bu talebine kulak verdik ve bu talebi hayata geçirdik. Bir ay içerisinde yönetmelik yapılacak ve arkasından bu uygulama yürürlüğe girecektir. Şimdiden tabii bu uygulamayı çok eleştirenler var, bundan sonra da eleştireceklerdir. Biz onu görüyor ve biliyoruz. Bu eleştirileri göze alarak biz bu adımı attık. Milletimizin dediğini dikkate alarak biz bu adımı attık.


‘Tek tip kıyafet’ uygulamasına hukukçular ve insan hakları savunucularından tepki

CHP ve HDP’den ‘Tek tip kıyafet’ uygulamasına tepki

Demirtaş’tan ‘Tek tip kıyafet’ uygulamasına tepki ve kamuoyuna çağrı



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş: Tek tip kıyafet verilirse parçalayıp çöpe atacağız
Sonraki Haber
Isparta’da şüpheli kadın ölümü