Ana SayfaDünyaBritanya İşçi Partisi üyesi Arnold: Korku sayesinde kendilerini var eden liderler gidicidir

Britanya İşçi Partisi üyesi Arnold: Korku sayesinde kendilerini var eden liderler gidicidir

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin hızla faşizme doğru gittiğini söyleyen Britanya İşçi Partisi üyesi Jannette Arnold, “Tüm otokratik liderlerin zamanı kısıtlıdır. Korku sayesinde ve basın özgürlüğünü yok ederek kendilerini var eden liderler gidicidir” dedi.

Britanya İşçi Partisi üyesi ve aynı zamanda Londra İl Meclis üyesi olan Jannette Arnold, Türkiye’yi yakından takip eden isimlerden biri.

HDP’nin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ve eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ’ın duruşmalarını takip üzere Türkiye’ye gelen Jannette Arnold, Türkiye’de yaşananları ve tanık olduklarını Mezopotamya Ajansı’ndan Kenan Kırkaya ve Selman Güzelyüz’e değerlendirdi.

Arnold, “Türkiye’nin de imzacısı olduğu bazı uluslararası ilkeler var. Yargının bağımsızlığı, yargının görünebilir olması demektir. Mahkeme başkanı bizim salona girmemize izin verdi. Yabancı delegasyon olarak mahkeme önünde sıra olduk içeri girmek için. Önümüze bir polisten duvar örüldü ve polisler ‘hayır giremezsiniz’ dedi. Yargıç girebileceğimizi söyledi ama polis izin vermedi” dedi.

‘Erdoğan’ın sözleri gerçeği yansıtmıyor’

Heyet olarak adaletin kapalı kapılar ardında yerine getirilmeye çalışıldığına tanıklık ettiklerini söyleyen Arnold, “Erdoğan’ın BBC’deki söyleşinde sarf ettiği ‘Türkiye’nin adalet sistemi her yerdeki kadar iyidir’ sözlerinin gerçeği yansıtmadığını bizzat burada gözlemledik” ifadesini kullandı.

Arnold, karşılaştığı tabloyu ise şu sözlerle tanımladı:

Türkiye’nin simgesi laledir. Ama o lalenin yapraklarını çıkartıp atarsanız, içinde çok karanlık ve çürük bir şey çıkar. Şimdi yaşanan bu çürüklük ve karanlık da, her türlü hakkın ihlal ediliyor olmasıdır. Örneğin biz Figen başkanın yazdığı mektubu okuduk. Orada da diyordu ki, Türkiye’deki kadın düşmanlığının, şiddetinin seviyesi inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Herkes bunu okudu. Ve insan sayısı artıkça ne olduğunu anlayan ve bilen insanların Türkiye’ye gelişi azalacaktır. Dünyaya bakarsanız bunun örneklerini görürsünüz. Bu tür ihlallerin yaşandığı ülkelere insanlar az giderler ya da gitmezler.

‘Tüm otokratik liderlerin zamanı kısıtlıdır’

Türkiye’nin gittikçe demokratik bir ülke olmaktan hızla uzaklaştığını savunan Arnold, “Türkiye’nin hızla faşizme doğru gittiğini görebiliyoruz” dedi ve sözlerini şöyle tamamladı:

Onun için biz Türkiye’yi sevenler, Türkiye’nin dostları olarak kalbimiz kırılmış durumdayız. Söylediğim gibi tüm otokratik liderlerin zamanı kısıtlıdır. Korku sayesinde ve basın özgürlüğünü yok ederek kendilerini var eden liderler gidicidir. Onlar geçicidir. Onun için HDP’nin ve diğer muhalefet partilerinin ve güçlerinin bizim gibi uluslararası delegasyonların desteğini alması onlar ile ilişkiye girmesi çok önemli.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reuters'tan fotoğraflarla 'Türkiye'nin dövmeli kadınları'
Sonraki Haber
Dargeçit ve Nusaybin’de askeri operasyon için sokağa çıkma yasağı