Ana SayfaGüncelBursa’da başçavuşun miğferle dövdüğü asker hayatını kaybetti

Bursa’da başçavuşun miğferle dövdüğü asker hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Bursa’da Başçavuş Osman Hancı tarafından miğferle dövüldüğü belirtilen 20 yaşındaki asker Gökhan Kılıç hayatını kaybetti.

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Askeri Veteriner Okulu’nda askerliğini yapan 20 yaşındaki er Gökhan Kılıç, 7 Ekim günü saat 18:30’da nöbetteyken annesi ile telefonda konuştu.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Kılıç’ı bu sırada başçavuş Osman Hancı gördü.

Olayın tek görgü tanığı Kılıç’ın nöbet arkadaşı er Ahmet Kızılcan’ın ifadesine göre Kılıç telefonla konuşurken kendisi de çeşmeye gitti. Döndüğünde ise Kılıç’ı yerde yatarken gördü, yanında ise miğfer vardı.

Kızılcan yaşananları şöyle anlattı:

Gökhan yerden kalktı. Başçavuş başlığı bana verdi. Sürekli ‘Yasak olduğunu bilmiyor musun’ diyordu. Bölüğe doğru yürüdük. Gökhan kafasının sol tarafını okşuyor, ‘Başım ağrıyor’ diyordu. ‘Ne oldu?’ diye sordum. ‘Başçavuş telefonla konuştuğumu görünce kompozitle başıma vurdu’ dedi.

Şiddet ve ihmal

Haber vermek için Hancı’nın yanına gittiğini belirten Kızlcan, Hancı’nın “Bir şeyi yoktur. Elini yüzünü yıkasın. Uyusun” dediğini kaydetti.

Ardından Kılıç’ın sorulara cevap veremediğini ve kötüleştiğini bildiren Kızılcan, ambulans çağırıp Kılıç’ı hastaneye kaldırdıklarını söyledi.

Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kılıç’ın beyin kanaması geçirdiği ortaya çıktı.

54 gün komada kalan Kılıç, 29 Kasım’da yaşamını yitirdi.

Başçavuş Hancı ise aynı gün ‘Ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

Hancı’nın ifadesinde dövdüğünü inkar ederek “Silahına asılı kompozit başlığını elime almadan, yanından ittirerek sol kulağının üstüne dokundurdum. Kompoziti yerinden çıkarmadan başına doğru sürttüm” dediği ifade edildi.

Hancı’nın birkaç ay önce de iki eri sopayla dövdüğü belirtildi.

‘Bize ‘düştü’ dediler, gerçeği arkadaşları arayınca öğrendik’

Baba Halis Kılıç, oğlunun yaralandığı akşam saat 23.00’te “Gökhan düştü” diye haber verilmesi üzerine Bursa’ya gittiklerini, gerçeğin kendilerinden saklandığını söyledi.

İki gün sonra oğlunun eşi Berna Kılıç’ı arayan askerlerin “Gökhan düşmedi. İşin peşini bırakmayın. Osman başçavuş daha önce bir arkadaşımızın kolunu kırdı” diye haber vermesi üzerine gerçeği öğrendiklerini söyleyen Baba Kılıç, ‘adli vaka’ olduğu gerekçesiyle oğluna ‘şehit’ denilmediğini ve mezarlık verilmediğini belirtti.

Baba Kılıç, failin ceza almasını istediğini söyledi.

Eşi Berna Kılıç ise “Hiçbir şeyi acımı hafifletmez. Gökhan’la konuştuğumda bu adamın başka çocukları dövdüğünü anlatıyordu. Bu, o adamın birinci vakası değil. En ağır cezayla cezalandırılsın” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hiçbir yerde yayınlanmamış Jimi Hendrix kayıtları yeni bir albümde toplanıyor
Sonraki Haber
Yıldırım'dan Kudüs tepkisi: Ortadoğu'yu büyük felakete sürükler