Ana SayfaDünyaDavanın tek sanığı da ‘tanık’ kürsüsünde: Atilla savcı yardımcılarının sorularını yanıtlayacak

Davanın tek sanığı da ‘tanık’ kürsüsünde: Atilla savcı yardımcılarının sorularını yanıtlayacak

HABER MERKEZİ – ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan Rıza Sarraf’ın suçunu kabul ederek ‘tanık’ olarak dinlendiği davanın sanığı Halkbank’ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla da tanık olarak dinlenilecek.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada Atilla’nın da tanık kürsüsünde dinlenileceği belirtildi.

Atilla, 27 Mart günü FBI tarafından ABD’de tutuklandığında sorulara cevap vermemiş ve işbirliği yapmayacağını kaydetmişti.

Hürriyet’in New York muhabiri Razi Canikligil’in haberine göre üç haftadır devam eden jürili duruşmaların son günlerinde, Atilla önce kendi avukatlarının sonra da çapraz sorgulamada savcı yardımcılarının sorularını cevaplandıracak.

Habere göre “ABD’deki yüksek profilli davalarda” pek az rastlanan bu  gelişme, savunma ya davayı kazanamayacağına inandığı zaman son çare olarak ya da sanığın kendi ısrarı üzerine, tanık olarak dinlenilmesini tercih olarak kullanıyor.

Geçtiğimiz hafta görülen duruşmalarda suçunu kabul eden ve tanık olan Rıza Sarraf’ın çapraz sorgusu yapılmıştı.

Davada Atilla’ya karşı’ ikinci tanık ise eski CIA görevlisi David Cohen olmuştu. Cohen dönemin başbakan yardımcısı Ali Babacan hakkında, “Babacan açıkça Türkiye’nin ABD’nin yaptırımlarını göz göre göre deldiğini söylüyordu” açıklamasında bulunmuştu.

Sarraf ise 9 Aralık’ta görülen son duruşmada Türkiye’de cezaevinden çıktıktan sonra para akışını sürdürebilmesi için Berat Albayrak’ın aracı olduğunu iddia etmişti.


Rıza Sarraf: Cezaevinden sonra Berat Albayrak talimat verdi, yeniden başladık

Sarraf’tan sonra kürsüdeki ikinci tanık: Ali Babacan yaptırımların göz göre göre delindiğini söylüyordu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Yasa dışı balık avı konusunda bile anlaşma olmadı': Dünya Ticaret Örgütü zirvesinde neler yaşandı?
Sonraki Haber
Erdoğan’ın başdanışmanı görevi bıraktı