Ana SayfaGüncelDemirtaş’ın davasına iki gün kala duruşma yeri değiştirildi

Demirtaş’ın davasına iki gün kala duruşma yeri değiştirildi

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosya kapsamında 7 Aralık’ta Sıhhiye Adliyesi’nde görülmesi beklenen duruşması, “güvenlik” gerekçesiyle Sincan Cezaevi yerleşkesindeki salona alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu dosya kapsamında tutuklandıktan 399 gün sonra 7 Aralık’ta görülecek duruşması öncesi yer değişikliği kararı alındı.

İlk kez görülecek olan duruşmanın bugüne kadar Sıhhiye Adliyesi’nde görülmesi bekleniyordu.

Ancak duruşmaya iki gün kala mahkeme tarafından “güvenlik” gerekçesiyle duruşma yeri, Sincan Cezaevi yerleşkesindeki duruşma salonu olarak değiştirildi.

Değişikliği HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım duyurdu. Yıldırım, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

O duruşmada Selahattin Demirtaş’ı tutuklayanlar ona kendisini savunma hakkını da yasaklıyor. Kendisi duruşmaya getirilmeyecek. Düşünün, kendisinin mahkemede faşist sistemi sorgulayacak savunma hakkını elinden alıyorlar. Çünkü tutuklu olmama hali siyasi bir kabustu, tutuklu olma hali de siyasi kabus. Kendisi getirilmiyor. Ancak kendisinin getirilmediği bir duruşma Sincan’a alınmış durumda. Düşünün kendisinin olmadığı bir yerde bile güvenliği sağlamaktan aciz olan bir devlet gerçeği var.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan Kudüs'ten girdi Sarraf ve DSG'den çıktı: Amerika'nın bize karşı bir planı var
Sonraki Haber
Erdoğan'dan 'taşeron' açıklaması