Ana SayfaGüncelDİHA’nın yönetim kurulu başkanı ve yazı işleri müdürüne 15 yıl hapis istemi

DİHA’nın yönetim kurulu başkanı ve yazı işleri müdürüne 15 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – KHK ile kapatılan DİHA’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Güzüpek ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dicle Müftüoğlu hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yayınlanan haberlerle ilgili iddianame hazırlandı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, KHK ile kapatılan DİHA’nın yönetim kurulu başkanı Zekeriya Güzüpek ve ajansın sorumlu yazı işleri müdürü Dicle Müftüoğlu hakkında ajansın sitesinde yayınlanan 20 haber gerekçe gösterilerek, “Örgüt üyesi” oldukları iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istendi.

MA’dan Deniz Tekin’in haberine göre 5 sayfalık iddianamede, Hüseyin Adalan isimli kişi “Müşteki” (şikâyetçi) olarak yer aldı.

İddianamede, DİHA’nın 29 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan 675 sayılı KHK’nin 5/1 maddesi uyarınca “Terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı ve irtibatı bulunduğu” iddiasıyla kapatıldığı hatırlatıldı.

İddianamede, Güzüpek ve Müftüoğlu’nun soruşturma kapsamında verdiği ifadelerinde üzerlerine atılı suçlamaları reddettiği kaydedildi.

Davanın ilk duruşması ise 22 Mart 2018’de Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antep: 'Ağladığı için' döverek öldürdükleri bebeği valize koyup parka bıraktılar
Sonraki Haber
Yıllar sonra soruşturma: 2005-2013 arasındaki tüm ALES soruları çalınmış, binlerce kişi 'akademisyen' olmuş