Ana SayfaGüncelDİNK DAVASI | “Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisini Ali Öz’e ilettim”

DİNK DAVASI | “Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisini Ali Öz’e ilettim”

HABER MERKEZİ – Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti davasında ifade veren Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız, 2006 yazında Yasin Hayal ve arkadaşlarının Dink’i öldürme planını İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz’e ilettiğini iddia etti.

Aralarında İstanbul Emniyet eski Müdürü Celalettin Cerrah, İstanbul Emniyet İstihbarat Şubesi eski Müdürü Ahmet İlhan Güler, Emniyet İstihbarat Şube Müdürleri Ramazan Akyürek ve Sabri Uzun, Trabzon İl Jandarma eski Komutanı Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 83 sanıklı Hrant Dink davasının 61’inci duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Metin Yıldız’ın sorgusu yapıldı.

2006 yazında Trabzon Jandarma İstihbarat Görevlisi Okan Şimşek’in kendisini aradığını ve bir köftecide buluştuklarını anlatan Yıldız, “Yasin Hayal ve arkadaşları Hrant Dink’i öldürmeyi planladığını söyledi. Ertesi sabah istihbarat toplantısında Ali Öz’e durumu aktardım. Sözümü bitirdikten sonra ‘görüşelim’ dedi. Ertesi gün Ali Öz’e gidip tekrar hatırlattım. Kaynağı sordu, söyledim. ‘Tamam. Baksınlar’ dedi ama tekrar emir vermedi ‘sonra emir veririm’ dedi ve çıktı. Asayiş müdürü Ali Oğuz Çağlar’a da anlattım. ‘İstanbul’daki gazeteci mi?’ dedi evet dedim” diye konuştu.

Dink’in öldürüleceği bilgisini Ali Öz’e ilettikten sonra emir beklediğini ileri süren Yıldız, şöyle konuştu:

Cinayetten sonra il emniyete gittim. Şube müdürleri oradaydı. Bir hengame vardı. Daha sonra il merkez gazinoda toplandık. Bilgileri not ettirdim. Haberlerden duyduklarımızı ekledik. Önceki bilgiler yazılı değildi, havada kaldı. Bu konuda kusurumuz var, mazereti yok. Haber kayıt bildiri formunu böylece cinayetten sonra yazıp yolladık. 6 ay önce Coşkun İğci görüşmesiyle ilgili görev sonuç raporu Ali Öz’e arz edilmemişti ama ben bilgi notu yazmıştım. Sözlü olarak arz etmiştim. Usule uygundur. İsteseydi rapor haline getirirdim.

Duruşma verilen öğlen arasının ardından devam ediyor.


DİNK DAVASI | 60. duruşmada neler oldu?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüksekova'da 4 kişinin ölümüne neden olan zırhlı aracın kamerası yokmuş
Sonraki Haber
23 gündür açlık grevinde: Mahir Kılıç 6 kilogram kaybetti