Ana SayfaToplumsal CinsiyetDiyarbakır’da bir apartman: Kadınlara yönelik tehdit içerikli ifadeler yazılıp çarpı işareti konuldu

Diyarbakır’da bir apartman: Kadınlara yönelik tehdit içerikli ifadeler yazılıp çarpı işareti konuldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da bir apartmanın duvarlarına orada yaşayan kadınların isimlerinin baş harfleri yazılıp, tehdit içerikli yazılar yazıldı. Duvarlara çarpı işareti de çizilen apartmanda oturan kadınlar oldukça tedirgin.

Son dönemlerde kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar ve taciz olaylarıyla gündeme gelen Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bu kez de kadınlara yönelik tehdit içerikli yazılar yazıldı.

10 dairenin bulunduğu bir apartmanın duvarlarına, apartmanda yaşayan kadınların baş harfleri kazınıp “Bu kadınların peşindeyim” “Peşinizdeyim” şeklinde yazılamalar yapıldı.

MA’daki habere göre ayrıca apartmandaki duvarlara çarpı işareti de konuldu.

Apartman sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis parmak izi incelemesinde bulunup, apartman sakinlerinin ifadesini aldı.

Suçlu ya da suçluların bir an evvel yakalanmasını isteyen apartman sakinleri olay hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘Taciz suçluları tutuklanmadı korkularımız ne kadar sürecek?’

Apartman sakinlerinden Nazlı Karataş Ayaz, son zamanlarda mahallede yaşayan kadın ve çocukları hedef alan istismar ve tacizin boyut değiştirdiğini dile getirdi.

Mahallede daha önce yaşanan taciz suçlulularının da henüz tutuklanmadığına dikkat çeken Karataş Ayaz, “Biz kadınlar daha ne kadar taciz ve saldırılara maruz bırakılacağız. Korkularımız daha ne kadar sürecek? Tedirginlik duyuyoruz” diye konuştu.

‘Evimizin içine kadar girdiler’

Üç yıldır burada yaşadığını söyleyen Bircan Çıkar da “Bir ay önce yine bizim mahallede bir kadına taciz ve silahla saldırı oldu. Şimdi bizim evimizin içene kadar girdiler bir kadın olarak kendimi güvende hissetmiyorum ve önlem alınmasını istiyorum” dedi.

‘Herkes birbirini tanır, dışarıdan gelen biri yaptı’

40 yıldır aynı mahallede yaşadığını söyleyen Remziye Güngör de, mahallelerinde bir süredir hırsızlık, çocuk istismarı ve kadınlara dönük taciz olaylarının yaşanmasından rahatsız duyduğunu ifade etti.

Apartmanda yaşayan herkesin birbirini tanıdığını söyleyen Güngör, bu olayı dışarıdan gelen birinin yapmış olduğunu söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hatırlıyor musunuz?
Sonraki Haber
Mardin Üniversitesi Rektörü akademisyene cinsiyetçi söylemlerde bulunup, tehdit etti