Ana SayfaGüncelDün gözaltına alındı, bugün aileye ‘Çocuğunuz intihar etti’ denilip cenazesi verildi

Dün gözaltına alındı, bugün aileye ‘Çocuğunuz intihar etti’ denilip cenazesi verildi

HABER MERKEZİ – Dün gözaltında intihar ettiği ileri sürülen Murat Araç’ın ağabeyi İlhan Araç, kardeşinin sadece başını gördüğünü, yüzünde ve gözünde morluklar olduğunu belirterek, “Başına ne geldiyse emniyette geldi” dedi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde dün yol denetimi sırasında gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç isimli gencin emniyet müdürlüğünde intihar ettiği ileri sürüldü.

Ne oldu?

DHA’daki habere göre Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güney Karakolu ekipleri, dün yaptıkları yol uygulamasında bölge illerinden gelen bir yolcu otobüsünü durdurdu.

Yapılan GBT sorgusunda Murat Araç isimli gencin sahte kimlik taşıdığı “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla arandığı ve gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Araç’ın savcılıktaki ifadesi ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye teslim edildiği öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden Araç’ın saat 18.00 sularında 3’üncü kattan atlayarak intihar ettiği iddia edildi.

Araç’ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Avukat: Bu sabah aradığımda şahsın olmadığını söylediler

Araç’ın ailesinin çocuklarının gözaltına alındığı bilgisine ulaştıktan sonra avukat Özgür Sarıoğlu’nu aradıkları ve çocuklarının gözaltında olduğunu söyledikleri öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan avukat Sarıoğlu, gözaltına alınan Murat Araç ile görüşemediğini, ailenin kendisini araması üzerine TEM Şube Müdürlüğü’nü dün saat 16.34 sıralarında aradığını ve kendisine “Henüz getirilmeyen bir şahıs var, kimliği hakkında bilgimiz yok. Ama getirecekler” denildiğini aktardı.

Avukat Sarıoğlu, bu sabah TEM Şube’yi aradığında ise kendisine “herhangi bir şahsın getirilmediği bilgisini” verdiklerini söyledi.

Aile: Başına ne geldiyse Emniyet’te geldi

Araç’ın ağabeyi İlhan Araç ise dün polisler tarafından arandığını ve kardeşinin gözaltına alındığını öğrendiğini, akabinde Antalya’da bir avukatla görüştüğünü belirtti.

Kardeşiyle ilgilenmek için bu sabah önce Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na gittiğini oradan da TEM Şube’ye yönlendirildiklerini söyleyen ağabey İlhan Araç, burada birinin intihar ettiğini kendi çocukları olup olmadığının teşhisi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na yönlendirildiklerini söyledi.

Araç, nöbetçi savcı ile görüştüğünü, kardeşini teşhis ettiğini fakat otopsi işlemlerine girmediğini söylerken, kendisinin ifadesinin alındığını kaydetti.

Otopsi işlemleri bittikten sonra kendisine otopsi raporuyla ilgili herhangi bir belgenin verilmediğini söyleyen Araç, otopsi ardından kardeşini kısmen görebildiğini belirtti.

Kardeşinin yüzünde ve gözünde morluklar olduğunu söyleyen ağabey Araç, vücudunun diğer kısmına bakamadığını kaydetti.

Kafasında 16 ile 17 dikiş bulunduğunu bunun otopsiden kaynaklı mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığını bilmediğini söyleyen ağabey Araç, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Kardeşimin başına ne geldiyse emniyette geldi” dedi.

Ağabey Araç, kardeşinin intihar girişiminde bulunma ihtimalinin mümkün olmadığının altını çizdi.

19 yaşındaki Murat Araç’ın cenazesini Antalya Adli tıp Kurumu’ndan alan aile, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesine doğru yola çıktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ataşehir Belediyesi’nin başkan vekilliğine CHP’li aday seçildi
Sonraki Haber
Hollywood'da bir cinsel saldırı suçlaması da Dustin Hoffman'a