Ana SayfaGüncelDVV ile Hrant Dink Vakfı’ndan panel: ‘Zor geçmişlerle yüzleşme pratikleri’

DVV ile Hrant Dink Vakfı’ndan panel: ‘Zor geçmişlerle yüzleşme pratikleri’

HABER MERKEZİ – DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı işbirliği ile 15 Aralık’ta ‘Zor geçmişlerle yüzleşme pratikleri: STK Deneyimleri’ paneli düzenlenecek. Panelde bu alanda uzun yıllardır çalışan katılımcılar ile yüzleşme pratikleri ele alınacak.

DVV International Türkiye ve Hrant Dink Vakfı tarafından 15 Aralık Cuma günü ‘Zor geçmişlerle yüzleşme pratikleri: STK Deneyimleri’ üzerine bir panel düzenlenecek.

Panel, farklı ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının zor geçmişlerle yüzleşme pratiklerine odaklanacak.

Bu alanda uzun yıllardır çalışan kişilerin deneyimlerini aktaracağı panelin moderatörlüğünü, Meltem Ahıska üstlenecek.

Panelde Kuzey İrlanda’da uzun yıllardır geçmişle yüzleşme, hakikatin tanınması, çatışmaya dair anlatıların ortaya çıkması yönünde çaba gösterip, hafızalaştırmaya dair projeler yürüten Healing Through Remembering, eğitim yoluyla anti semitizim, önyargılar, ırkçılık karşıtı mücadele veren, Holokost öncesinde Yahudi kültürüne, geleneklerine ve yaşantısına ışık tutmak için öğrenciler ve öğretmenlerle çalışmalar yapan Zachor Foundation for Social Remembrance ve Nakba ile meydana gelen adaletsizliklerin tanınması ve Filistinlilerin geri dönüş hakkı için farklı metodolojilerle farkındalık yaratmaya yönelik projeler yürüten Zochrot kurumunun deneyimleri ve ne tür çalışmalar yürüttükleri konuşulacak.

Panel saat 18:30’da Hrant Dink Vakfı Anarad Hığutyun Binası – Havak Salonu’nda gerçekleşecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da bir kadın oğlu tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
Nuriye Gülmen: Taybet Ana’nın cenazesinin sokakta kalmasının direnişimde etkisi var