Ana SayfaToplumsal CinsiyetEmani ve oğlunu öldüren saldırgandan ‘kandırıldım’ savunması

Emani ve oğlunu öldüren saldırgandan ‘kandırıldım’ savunması

HABER MERKEZİ – Sakarya’da 9 aylık hamile Emani Al-Rahmun’u kaçırıp cinsel saldırıya maruz bıraktıktan sonra 10 aylık oğlu ile birlikte öldüren saldırganların yargılandığı davanın duruşmasında konuşan sanıklardan Cemal Bay “Kandırıldım” dedi.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli olan 9 aylık hamile Emani Al Rahmun, 10 aylık çocuğu Halaf Al Rahmun ile birlikte Birol Karacal ve Cemal Bay adlı iki saldırgan tarafından kaçırılmış, 20 yaşındaki kadın cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra oğlu ile birlikte başları taşla ezilerek öldürülmüştü.

İki saldırganın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme salonuna ‘yer yok’ denilerek gazetecilerin ve kadın örgütlerinin pek çoğu alınmadı.

Sanıklar Birol Karacal ve Cemal Bay’ın kimlik tespiti ile başlayan duruşmada sabıkası olmadığını söyleyen Birol Karacal’a hakim daha öce yargılandığını hatırlattı. Karacal, “Daha önce bir kadın bana iftira atmıştı” dedi.

‘Günlerce konuşup kandırıldım’

Bay’ın karakolda verdiği ifade ile mahkemedeki beyanı arasında çelişkiler olduğu ifade edildi.

Birol Karacal ise ifadesinde Bay’ın anlattıklarını yalanladı. Karacal, Bay’ın kendisiyle günlerce konuşup onu kandırdığını öne sürdü ve “Kandırıldım” dedi.

Karacal, “Ben cinayet işlemedim” diyen Karacal, sadece tecavüz suçunu işlediğini söyleyerek kendini savunmaya çalıştı.

Sanık Cemal Bay da Karacal’ın kendisini kandırdığını söyledi.

Emani’nin eşi: Karacal beni 10 dakikada bir aradı

Sanık ifadelerinin ardından Emani’nin eşi Halid Al-Rahmun konuştu. Eşi ve oğlunun kaybolmasının ardından polisin araştırma başlattığını söyleyen Al-Rahmun, bu süre zarfında Karacal’ın her 10 dakikada bir kendisini aradığını dile getirdi.

Al-Rahmun, Karacal’ın davranışlarından polisin de şüphelendiğini belirtti. Daha sonra polis ekiplerinin evde kan izi bulduğunu söyleyen Al-Rahmun, Karacal ve Bay ile arasında herhangi bir sorun olmadığını belirtti.

Mahkeme: Çeviri hizmeti yok

Mahkemenin gönderdiği belgeler Türkçe olduğu için anlamadıklarını belirten Al-Rahmun, belgelerin Arapça gönderilmesini istedi. Mahkeme heyeti, “Tercüman bulundurabiliriz; ancak çeviri hizmeti yok” diye yanıt verdi.

Ardından Emani’nin Suriye’den gelen dedesi Muhammed Elhamra davaya katılmayı talep etti. Elhamra, “Buradaki herkes beni kendi yerine koysun. Bu iki suçlunun verilebilecek en yüksek cezayı almasını istiyorum. Adalete güveniyorum” dedi.

Öte yandan Elhamra ailesinin avukatları, sanıklara yardımcı olan bir kişiden daha şüphelendiklerini söyledi.

10 aylık Halef’in iddianamede çocuk olarak tanımlandığını; ama Halef’in bebek olduğunu söyleyen avukatlar, onun da canavarca öldürüldüğüne vurgu yaptı.

Avukatlardan ‘nefret suçu’ kapsamına alınmalı

Avukatlar son olarak sanıklara indirim hakkı verilmemesini talep ederek, Emani’nin öldürülmesinin gerçekleştiği dönemde Suriyelilere karşı medyada ve sosyal medyada nefret söyleminin yoğunlaştığına dikkat çekti.

Suçun azmettirici nitelik de taşıdığını dile getiren avukatlar, bu suçun nefret suçu kapsamında da ele alınabileceğini vurguladı.

Savcı, sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından Halef bebeğin ayrıntılı otopsi raporunun hazırlanmasını talep ederek davayı, 15 Ocak 2018 tarihine erteledi.


Bu haber Evrensel ve MA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım'la görüştü
Sonraki Haber
İtirafçı olan Sarraf anlatmaya devam ediyor: Süleyman Aslan'a ne zaman telefon etsem borçlu çıktım