Ana SayfaGüncel‘Emniyet’te intihar ettiği iddia edilen Araç’ın yeniden otopsisi yapılmalı’

‘Emniyet’te intihar ettiği iddia edilen Araç’ın yeniden otopsisi yapılmalı’

HABER MERKEZİ – Gözaltında intihar ettiği iddia edilen 19 yaşındaki Murat Araç’ın ölümüne ilişkin rapor açıklayan ÖHP, yeniden bir otopsi yapılarak rapor hazırlanması ve Antalya TEM Şube kamera kayıtlarının incelenmesi gerektiğini belirtti.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) binasından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki Murat Araç’ın ölümüne dair raporunu açıkladı.

Araç’ın ölümüne dair hukuki sürece ilişkin raporda, son dönemde yaşanan kötü muamele ile işkence olaylarına da değinildi.

TEM şubelerinde şüphelinin müdafisi ile görüş koşulları dahi çok sıkı denetime tabi iken Antalya TEM Şubesi’nde gerçekleşen olayın ya “görevi ihmal” ya da “faili meçhul cinayet” ile açıklanabileceğine yer verilen raporda, olaya dair objektif bir soruşturma yürütme zorunluluğu olduğuna değinildi.

‘Yeni bir otopsi yapılmalı’

Murat Araç avukatlarının otopsiye girmelerine izin verilmediğinin belirtildiği raporda, şu ifadelere yer verildi:

Bu nedenle otopsi raporunun tam teşekküllü hazırlanması, otopsiye müdafinin de iştiraki sağlanarak, Antalya TEM Şube kamera kayıtlarının derhal incelenmesi gerekmektedir. Ancak edinilen bilgilere göre, Murat Araç avukatlarının otopsiye girmelerine izin verilmemiştir. Bu durumda feth-i kabir kararı alınarak yeniden Murat Araç müdafilerinin katılacağı, kimi kurum ve kuruluşlarda görev alan doktor ve avukatların da nezaretinde yeniden bir otopsi yapılarak rapor tanzim edilmelidir. Öte yandan mevcut olayın iddia edildiği gibi sahiden bir intihar olup olmadığı şayet iddia edildiği gibi bir intihar söz konusu ise şüpheliyi bu hadde getiren muamelenin açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Özellikle son dönemde Terörle Mücadele şubelerinde ‘mülakat’, ‘sohbet’ adını verdikleri kayıt dışı görüşmeler ile kendilerini MİT elemanı, istihbaratçı olarak tanımlayan şahısların şüpheli/ler ile zorla görüşme yaptıkları ve bu görüşmeler sırasında çok ciddi psikolojik işkenceye maruz bırakıldıkları görülmektedir. Dolayısıyla Terörle Mücadele şubelerinde gerek fiziksel gerek psikolojik işkencenin var olduğunu söylemek bir iddiadan öte endişe verici bir gerçekliktir.

Özgürlükçü Hukukçular Platformu, işkencecilerin yargılanması için hukuki yollara başvurmaktan vazgeçmeyeceğini belirterek, “İşkence ve insanlığa karşı suçlarda zamanaşımı yoktur” dedi.


Bu haber MA’dan derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Beylikdüzü'nde iki kadın silahlı saldırıya uğradı
Sonraki Haber
2,5 milyar dolar değerindeki S-400 anlaşmasında imzalar atıldı