Ana SayfaGüncelEmniyet’te intihar ettiği iddia edilen Murat Araç için cenaze aracı ve taziye yeri verilmedi

Emniyet’te intihar ettiği iddia edilen Murat Araç için cenaze aracı ve taziye yeri verilmedi

HABER MERKEZİ – Gözaltında intihar ettiği iddia edilen 19 yaşındaki Murat Araç, Ceylanpınar’da toprağa verildi. Antalya’dan Urfa’ya getirilen cenaze için nakil aracı verilmezken, Ceylanpınar Belediyesi’nin de cenaze aracı ve taziye yeri vermediği öğrenildi.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde önceki gün yol denetimi sırasında gözaltına alınan ve Antalya Emniyet Müdürlüğü binasından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen 19 yaşındaki Murat Araç’ın cenazesi, Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sabaha karşı toprağa verildi.

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından Antalya’dan Urfa’ya getirilen cenaze için yapılan tüm girişimlere rağmen aileye nakil aracının verilmediği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın (MA) haberine göre sabaha karşı Ceylanpınar’a getirilen cenaze, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki aile evine ulaştı. Mezarlığa götürmek için belediye araç vermeyince cenaze, Ceylanpınar İlçe Mezarlığı’na ailenin imkanlarıyla getirildi. Burada Murat Araç’ın cenazesi, sabaha karşı toprağa verildi.

Taziye yeri de verilmedi

Haberde, cenaze için araç vermeyen Ceylanpınar İlçe Belediyesi’nin taziye için de yer vermediği belirtildi.

Bunun üzerine ailenin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki bir evin avlusuna kurulan çadırda taziyeleri kabul etmeye başladığı öğrenildi.

MA’ya konuşan Murat Araç’ın babası Mehmet Araç, çocuğunun özelikle ensesinde morlukların ve darp izlerinin bulunduğunu belirterek, aynı morlukların yüz kısmında da mevcut olduğunu söyledi.

Ne olmuştu?

DHA’daki habere göre Gazipaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Güney Karakolu ekipleri, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde önceki gün yaptıkları yol uygulamasında bölge illerinden gelen bir yolcu otobüsünü durdurmuştu.

Yapılan GBT sorgusunda 19 yaşındaki Murat Araç isimli gencin sahte kimlik taşıdığı, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla arandığı ve gözaltına alındığı ileri sürülmüştü.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Araç’ın savcılıktaki ifadesi ardından Alanya Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye teslim edildiği öğrenilmişti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri devam eden Araç’ın saat 18.00 sularında 3’üncü kattan atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Murat Araç’ın cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti.

Otopsi işlemleri bittikten sonra kendisine otopsi raporuyla ilgili herhangi bir belgenin verilmediğini söyleyen ağabey İlhan Araç, MA’ya yaptığı açıklamada otopsi ardından kardeşini kısmen görebildiğini belirtmişti.

Kardeşinin yüzünde ve gözünde morluklar olduğunu söyleyen ağabey Araç, vücudunun diğer kısmına bakamadığını kaydetmişti.

Kafasında 16 ile 17 dikiş bulunduğunu bunun otopsiden kaynaklı mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklandığını bilmediğini söyleyen ağabey Araç, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Kardeşimin başına ne geldiyse emniyette geldi” demişti.


Dün gözaltına alındı, bugün aileye ‘Çocuğunuz intihar etti’ denilip cenazesi verildi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2017 yılında yeniden keşfedilen veya yaratılan şarkılar
Sonraki Haber
Yargıtay’dan emsal niteliği taşıyacak ‘taşeron işçi’ kararı