Ana SayfaGüncelErdoğan: Esed bir teröristtir

Erdoğan: Esed bir teröristtir

HABER MERKEZİ – Tunus’ta mevkidaşı Kaid es-Sibsi ile görüşmesinin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet terörü estirmiş bir teröristtir” ifadesini kullandığı Suriye Devlet Başkanı Esad ile devam etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son durağında Tunus’ta mevkidaşı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki işbirliğini daha çok geliştirmek istediklerini belirttikten sonra, Birleşmiş Milletler’de (BM) reforma gidilmesi gerektiğini söyledi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için ise “terörist” dedi.

Erdoğan, Esad hakkında şu ifadeleri kullandı:

Suriye’de Esed’le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye’nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye’nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Böyle birisine bu işi o götürebilir.

Öte yandan Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi ve Filistin için şu ifadeleri kullandı:

BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi arasında bir Müslüman ülke yok. Bu BM Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesi lazım. BM’nin 196 üyesi var. Dönüşümlü olarak BMGK’da hepsinin burada iki yılda bir yer alması gerekir. Bu teklifimdir. İkili görüşmelerimizde herkes haklısınız diyor. Ama kimse ses çıkartamıyor. Acaba ABD, Fransa, Rusya, İngiltere, Çin ne der diyorlar. BM Genel Kurulu’nda hedefe ulaştık. Tehditle bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Filistin’in devlet olarak tüm dünyada tanınmasını sağlama çalışmalarını hep birlikte yürüteceğiz. Burada Avrupa Birliği üyesi ülkelerin tutumu çok çok önemli.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Taksim ve Beşiktaş’ın ardından: Şişli’de de yılbaşı kutlamasına izin yok
Sonraki Haber
Meclis araştırması talebi: Tahribatın sürdüğü Dicle Nehri kayıtlara 'isimsiz su' olarak geçmiş