Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Gereğini yaparız’ demişti: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediye başkanını görevden aldı

Erdoğan ‘Gereğini yaparız’ demişti: İçişleri Bakanlığı CHP’li belediye başkanını görevden aldı

HABER MERKEZİ – CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı’nca görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti. Görevden alınan İlgezdi, “Bu, siyasi bir davadır” derken, CHP Engin Altay ise bunun ‘irade gaspı’ oluğunu söyledi.

İstanbul’da, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görevden alındı.

İçişleri Bakanlığı, CHP’li İlgezdi ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, ‘hakkında Mülkiye Müfettişlerince düzenlenen raporlar ve adli mercilerce yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar sebebiyle görevden uzaklaştırılmasına karar verildiğini’ ifade etti.

Açıklamada, Battal İlgezdi’nin belediye başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasında, “İmar Kanununa, mal bildiriminde bulunulması rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununa, devlet ihale kanununa aykırı hareketle görevi kötüye kullanma, belediyenin/kamunun zararına sebebiyet verme, ihaleye fesat karıştırma, haksız mal edinme, kamu görevlilerinin gerçeğe aykırı belge düzenlemesine göz yummasının” etkili olduğu belirtildi.

İlgezdi: Bu, siyasi bir davadır

Görevden alınan Battal İlgezdi yaptığı açıklamada, “Benim alnım ak başım dik, kendini şikayet eden tek belediye başkanı benim. Hodri meydan, gitsinler kendi belediye başkanlarını şikayet etsinler. Neymiş ‘evrak karartıyormuşuz.’ Medya elinizde, yargı elinizde gereğini yapın. Bu, siyasi bir davadır. Hukuk çökmüştür” dedi.

CHP: Ataşehirlilerin iradesi gasp edilmiştir

İlgezdi’yi görevden alınması üzerine Ataşehir Belediye binası önünde toplanan partililere hitap eden CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Bizim belediyeye yönelik bir operasyon yapacaklarını günlerdin söylüyorlardı. AKP sıkıştıkça saldırmaya başladı” dedi:

Belediye başkanımız tam üç yıl önce sayın ilk başkanımız Murat Karayalçın ile birlikte hakkındaki iddialar nedeniyle bizzat savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Üç yıldır her gün müfettişler boza pişiriyor. Siz ne yaparsanız yapın İstanbul’daki hayır oylarını geri döndüremezsiniz, buna müsaade etmeyeceğiz. İçeride ve dışarıda çökmüş olan AK Parti bize saldırmaya devam edecektir. CHP bu saldırı karşısında sesiz kalmayacaktır.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay ise İlgezdi’ni görevden alınmasının ‘irade gaspı’ oluğunu söyledi:

Bu ülkeye adalet özgürlük ve tam demokrasi getirmek için yollardayız. Direneceğiz ve kazanacağız. Battal İlgezdi 2009’dan beri Ataşehir’e hizmet ediyor. Ataşehir’de personelden çok denetçiler müfettişler oturmuştur. Ve en ufak bir suç unsuruna rastlanmamıştır. Bugün yavuz hırsız ev sahibini bastırmak istemektedir. Yavuz hırsızın ev sahibini bastırmasına izin vermeyeceğiz. CHP’yi itibarsızlaştıramazsınız. Gerekçe delillerin karartılması şüphesi üzerine kurulmuştur. Bu çok gülünçtür ve huhuk garabetirdir. Bu gerekçe idari bir skandaldır. Buna seyirci kalmayacağız. Bakanlık, sayısız müfettiş ve en son Danıştay bütün tahkikatları yaptılar Battal İlgezdi temiz çıktı. Ataşehirlilerin iradesi gasp edilmiştir. Bu operasyonunun havuz medyasıyla eşgüdümlü yürütüldüğünü herkes biliyor.

Suç duyurusunda bulunmuştu

Battal İlgezdi, kendisi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi hakkında basında yer alan “usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştikleri” iddialarının araştırılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

İlgezdi’nin 13 Temmuz’da Anadolu Adalet Sarayı’na eşi Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ile giderek 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesini cumhuriyet savcılığına sunması sonrasında, iddiaların araştırılması için soruşturma başlatılmasına karar verilmişti.

Ne olmuştu?

Ekim ayında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istemiş, belediye başkanları da istifalarını duyurmuştu.

İstifalar sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diğer partiler sorunlu belediyelerine müdahale etsin, yoksa gereğini yaparız” demişti.

Erdoğan, “Bütün belediyeler zaten inceleniyor, takip ediliyor. İncelemeler yapıldığında herhangi bir şey yakalanırsa, öyle bir durumda gerekli müdahale elbette yapılır” demişti.

Erdoğan’ın sözlerine yanıt veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten. İstediğini denetlesin” açıklamasında bulunmuştu


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mahmur saldırısı: Üç gün oldu, BM ve Irak hala sessiz
Sonraki Haber
Bu yılki 7. yüz yüze görüşme olacak: Putin, Erdoğan’ın daveti üzerine Ankara’ya geliyor