Ana SayfaGüncelErdoğan: Temennim ABD’nin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi

Erdoğan: Temennim ABD’nin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi

HABER MERKEZİ – ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının BM Genel Kurulu’nda reddedilmesini “Dünya 5’ten büyüktür, hele hele 1’den hayli hayli büyüktür; 196 kez büyüktür” sözleriyle değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin başını iki elinin arasına alıp bu durumu düşünmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda reddedilmesi vardı.

Sözlerine “Dünya 5’ten büyüktür, hele hele 1’den hayli hayli büyüktür; 196 kez büyüktür” diye başlayan Erdoğan, Genel Kurul’daki oylamada tespitlerinin altında kabul oyu çıkmasının nedenine ilişkin olarak “Beyaz Saray telefonların başına geçti, bu ülkeleri tek tek tehdit ettiler, açıktan tehdit ettiler“ dedi.

Erdoğan ayrıca, ABD’nin başını iki elinin arasına alıp bu durumu düşünmesi temennisinde bulunduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu’na tepki

AKP lideri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına da değindi.

Kılıçdaroğlu’nun kendisinin ve yakınlarının Man Adası’nda şirket kurduğu ve para transferi gerçekleştirdiği belgelerin sahte olduğu iddiasını yineleyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu “karikatür bir tip” olarak niteledi ve “CHP, tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi tekrar hızla faşizme kayıyor. Cilası sosyal demokrat olan ama altını kazıdığınızda en müptezelinden bir faşizm çıkan böyle bir partinin diğer söylediklerini ciddiye almak zaten mümkün değildir” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dünyanın en eski oyunların biri Türkçe olarak ilk kez sahnede: 'Yakaranlar'
Sonraki Haber
2017'de Türkiye’nin 10 arkeolojik keşfi