Ana SayfaGüncelErdoğan ve AKP’den tepki alan Abdullah Gül’den açıklama

Erdoğan ve AKP’den tepki alan Abdullah Gül’den açıklama

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’den KHK eleştirileri nedeniyle tepki alan Abdullah Gül, yeni bir açıklama yaptı. Gül, “Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok” dedi.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hem AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hem de AKP’den tepkiler gelmişti.


Abdullah Gül’ün KHK çıkışına AKP’den tepki: 2019’un provasını yapıyor

Erdoğan’dan KHK’leri eleştiren Gül’e tepki


Erdoğan ve AKP’nin yanı sıra iktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin de hedefinde olan Abdullah Gül, yeni bir açıklama yaptı.

Cuma namazı çıkışı gazetecilere açıklama yapan Gül, şunları söyledi:

Biliyorsunuz Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı, aslında o KHK’yı ben sahiplendim. Doğru amaçla ve iyi niyetle yapmış bir kararname. Yalnız orada bir boşluk görüyorum. İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler. O yüzden ufak bir düzeltmeyle bunun önüne geçilebilir, diye düşündüm. Nitekim birçok saygı duyduğumuz hukukçu da bu şekilde açıklamada bulundular. Bunu oraya buraya çekmenin hiçbir anlamı yok… Ben hayatını millet ve devlete hizmet ederek geçirmiş eski bir cumhurbaşkanıyım. Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim.

Gazetecilerin 2019 seçimlerinde aday olup olmayacağı da sorulan Gül, bu soruyu yanıtsız bıraktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri'nin kazananları belli oldu
Sonraki Haber
Kahire'de kiliseye silahlı saldırı: En az 9 kişi yaşamını yitirdi