Ana SayfaEkonomiErdoğan’a göre faiz artırımı baskısı ‘beyhude bir çaba’

Erdoğan’a göre faiz artırımı baskısı ‘beyhude bir çaba’

HABER MERKEZİ – Ekonomideki son durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum” dedi.

Türkiye Bilimler Akademisi Ödül Töreni’ne katılan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde ekonomi vardı.

Dünkü açıklamasında 2017 yılının tamamında yüzde 7 civarında bir büyümenin hedeflendiğini dile getiren Erdoğan, bugünkü açıklamasında yıl sonu büyüme rakamının yüzde 7.5 civarında gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Döviz kurlarına da değinen Erdoğan, “Döviz kurunun yüksekliği hep ifade ettiğim gibi kesinlikle ekonominin gerçekleriyle uyumlu değildir. Bunun için de döviz kurunda kısa sürede doğru dengenin bulunacağına ben inanıyorum” dedi.

Bir kez daha yüksek faize karşı olduğunu belirten Erdoğan, bu şartlarda enflasyonun düşmesinin mümkün olmadığını savundu.

Erdoğan, “Ekonomideki kısa süreli manipülasyonlarla faiz artırımı baskısını meşrulaştırma gayretlerini beyhude bir çaba olarak görüyorum” dedi.


Türkiye ekonomisindeki yüksek büyüme sürdürülebilir mi?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
1HaberVar'a soruşturma: Konukların yorumları ve HDP haberleri 'örgüt propagandası' sayıldı
Sonraki Haber
Avusturya'da gaz istasyonunda patlama: 1 kişi yaşamını yitirdi