Ana SayfaGüncelErdoğan’dan KHK savunması: ‘Tek tip Guantanamo’da yaşam tarzı, orada ayaklarına zincir bile takıyorlar’

Erdoğan’dan KHK savunması: ‘Tek tip Guantanamo’da yaşam tarzı, orada ayaklarına zincir bile takıyorlar’

HABER MERKEZİ – Yeni yayımlanan KHK’ler ile beraber getirilen ‘tek tip kıyafet’ uygulamasına ilişkin konuşan Erdoğan, duruşmaya getirilecek sanıklar için “Öyle kravatlı, çok havalı şekilde duruşmaya gelemeyecekler dedi ve Guantanamo’dan örnek verdi: “Orada tek tip kıyafetle yaşam şekli oluşturulmuştur.”

Sudan ziyaret öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile beraber getirilen taşeron düzenlemesini ve cezaevlerinde ‘tek tip kıyafete’ ilişkin hükümleri değerlendirdi.


İki yeni KHK yayımlandı: Binlerce ihraç var, ‘tek tip kıyafet’ uygulaması getirildi


Erdoğan, ‘tek tip kıyafet’ hükümlerinin getirilmesinin ardından duruşmaya gelen sanıklar için “Öyle kravatlı, çok havalı şekilde duruşmaya gelmeyecekler” dedi, Guantanamo’dan örnek vererek, şunları söyledi:

Öyle kravatlı, çok havalı şekilde duruşmaya gelmeyecekler. Tek tip elbiseyi girecek. Bunların içerisinde tulum giyecek olanlar var, çift şey var. Bayanların giyim şekli çok daha farklı olarak değerlendirecek. Bu aslında mağdurların, mazlumların bir talebidir de. Diyorlar ki yani bunlar, benim evlatlarımı öldürdü, şehit etti. Ama nedir bu halleri? Bunlar darbeci, terörist, nasıl geliyorlar? Aslında bu sese bir kulak vermedir. Bu sese kulak vermenin de bir adımıdır. Bu Türkiye’nin kendine mahsus bir olay değil. Şu anda Amerika bunu uyguluyor. Daha ileri gideceğim, Guantanamo’da tek tip kıyafetle yaşam şekli oluşturulmuştur. Son duruşmada ayaklarına zincir vurmuşlardır, zincirle mahkemeye getirmişlerdir. Türkiye böyle bir uygulama yapmıyor. Sadece eline kelepçeyi vuruyor, duruşma salonunda da bunu alıyorlar.

Taşeron düzenlemesi

Erdoğan son olarak yine KHK ile getirilen taşeron düzenlemesine değindi. AKP lideri şöyle konuştu:

Bundan sonra aracı olmayacak. Yani bir komisyon alır gibi taşeron grubu, oradan alacak neyle çalıştıracak? Asgari ücretle çalıştıracak… Mesela cumhurbaşkanlığı. Bizde taşeron vardı. Şimdi bu taşeron olan kalkıyor… Ücret politikası tamamen kalkıyor, daha da farklı, 300-400 lira belki 500 lira yılbaşından itibaren bu uygulamaya gireceğiz. Bu başlayacak. Belediyelerin BİT’leri var, bunlar yerleştirilecek. Orada taşeron falan kullanılmayacak. İstanbul’da İSTOÇ var, temizlik işlerini o yürütecek. Bir başka taşerona bunu taşere etmeyecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP kongre tarihini belirledi
Sonraki Haber
267 mezar açılıp cenazeler çıkartılmıştı: Bitlis’te yıkılan mezarlığın fotoğrafları ortaya çıktı