Ana SayfaDünyaErdoğan’dan Kudüs için uyarı ve çağrı

Erdoğan’dan Kudüs için uyarı ve çağrı

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını bugün açıklaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan “Kudüs’ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale yol açacaktır” dedi ve tüm dünyaya çağrıda bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Ürdün Kralı Abdullah ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında Kudüs’e ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanmasına dair uyarıda bulundu.

Kudüs konusunda Ürdün ile aynı hassasiyeti taşıdıklarını belirten Erdoğan, “Kudüs’ün statüsü konusunda atılacak yanlış bir adım İslam aleminde infiale yol açacaktır” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Kudüs tüm Müslümanların göz bebeğidir. Bu tarihi hakikati göz ardı eden her yaklaşımın sonu hüsrandır.

Erdoğan’dan çağrı

“Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs’ün Birleşmiş Milletler (BM) kararlarıyla teyit edilmiş hukuki statüsünü değiştirecek her adımdan uzak durulmalıdır. Kişisel hevesler uğruna milyarlarca Müslüman’ın kaderi ile oynamaya kimsenin hakkı yoktur” diye konuştu.

Erdoğan, 13 Aralık’taki İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konunun ele alınacağını da açıkladı.

Meclis’ten Kudüs bildirisi

Öte yandan Meclis Genel Kurulu’nda, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planına karşı siyasi parti gruplarının hazırladığı ortak bildiri okundu.

Bildiride, “TBMM’nin girişimi kesin ve tartışmasız bir şekilde reddetme iradesi” dünya kamuoyuna ilan edildi.


ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını bugün açıklaması beklenirken, Beyaz Saray’dan, “Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı” açıklaması gelmişti. Peki tepkiler neler, Kudüs neden önemli?

Trump kararını bugün açıklayacak: Tepkiler neler, Kudüs neden önemli?



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Avukatların tüm talepleri reddedildi: Baluken'e tahliye yok
Sonraki Haber
AYM'den karar çıkmadı, Demirtaş'ın dosyası Genel Kurul'a sevk edildi