Ana SayfaEkonomiErdoğan’dan yeşil pasaport açıklaması

Erdoğan’dan yeşil pasaport açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeşil pasaport sahibi olanların 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar dahi haklarını koruyabileceklerini söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstihdam Şurası’nda konuştu.

Erdoğan, yeni bir istihdam çağrısında bulunarak, “İşadamlarımıza sesleniyorum. Her müessesemiz artı olarak ikişer kişi istihdam edecek olursa yüzde 11,1’lik büyümeyi biz yükseltmeye devam ederiz” dedi.

“Esnaflara müjdemiz var” da diyen Erdoğan, “Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve vergilerin verginin birini kendileri birini devlet ödeyecek. Esnaflarımıza, küçük işletmelere bir ay senden bir ay bizden diyoruz. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak” diye konuştu.

Yeşil pasaport açıklaması

Öte yandan Erdoğan yaptığı konuşmada, yeşil pasaportlarla da ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, yeşil pasaport sahibi olanların 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da haklarını koruyabileceklerini şu sözlerle duyurdu:

Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz çalışmaya başladığında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık bu gençlerimiz 25 yaşına kadar çalışmaya başlasalar da bu haklarını kullanabilecekler.


Merkez Bankası faiz kararını açıkladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Urfa'da eşini bıçaklayıp kaçan IŞİD'li Suriye sınırında yakalanıp tutuklandı
Sonraki Haber
Putin: Kürtlerle tarihsel olarak çok iyi ilişkilerimiz var, bunu geliştireceğiz