Ana SayfaDünyaEski CIA Başkanı Hayden: Özerk Kürdistan’ı Ankara’ya anlatmamız lazım

Eski CIA Başkanı Hayden: Özerk Kürdistan’ı Ankara’ya anlatmamız lazım

HABER MERKEZİ – CIA’in eski başkanı Michael Hayden, Suriye ve Irak’ta üniter devlet kimliklerinin ‘geride kaldığını’ belirterek, farklı oluşumların ortaya çıkacağını ve bunlardan birinin de ‘özerk Kürdistan’ olacağını söyledi. Hayden, “Bu yüzden özerk bir Kürdistan olacağını Ankara’daki dostlarımızla oturup konuşmamız, anlatmamız lazım” dedi.

ABD Merkezi İstihbarat Dairesi (CIA) eski Başkanı Michael Hayden, Suriye ve Irak’la ilgili açıklamalarda bulundu.

Amerika’nın Sesi’ne (VOA) konuşan Hayden, Suriye ve Irak’ta üniter devlet kimliklerinin ‘geride kaldığını’ söyledi. Bu ülkelerde farklı oluşumların ortaya çıkacağını belirten Hayden, ‘özerk Kürdistan’ın da bu oluşumlardan birisi olacağını söyledi.

Bu konunun Türkiye’ye anlatılması gerektiğini belirten Hayden’ın değerlendirmesi şöyle:

Benim fikrimce, Irak ve Suriye olarak bildiğimiz ülkeler artık yok. Tamamen yok olmadılar ama üniter devlet kimlikleri geride kaldı. Farklı oluşumlar çıkacak ortaya; bunlardan biri de özerk Kürdistan olacak. Biz Amerikalılar olarak son savaştaki katkılarından dolayı Kürtlere minnettarlık duyuyoruz. Bu yüzden özerk bir Kürdistan olacağını Ankara’daki dostlarımızla oturup konuşmamız, anlatmamız lazım. Türklere ‘Özerk bir Kürdistan, Türkiye’nin güvenliği açısından ne şartlarda sizin için kabul edilebilir olur?’ diye sormalıyız. Elbette, konuşması zor bir konu ancak hiç olmazsa dürüst bir diyalog olacaktır. Bu diyalog sürecini bence hemen başlatmalıyız.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB'de kadın yönetici sayısı yok denecek kadar az: Temsil oranı yüzde 17
Sonraki Haber
Maraş Katliamı'nın yıl dönümüne sayılı günler kala kentte bir aylık anma yasağı