Ana SayfaDünyaFHKC’den Kudüs açıklaması

FHKC’den Kudüs açıklaması

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanımasının akabinde Filistinliler genel grev çağrısı yaparken, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de yaptığı açıklamada kararı “Filistin halkına ve haklarına karşı savaş ilanı” olarak tanımladı ve mücadele çağrısı yaptı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanımasına ilişkin kararı “Filistin halkına ve haklarına karşı savaş ilanı” olarak tanımladı.

Gerçeğin Günlüğü’nün aktardığı açıklamada, ABD’nin pozisyonunun, “Filistin halkına karşı düşmanca varoluş ve Siyonist devletin Filistin halkına ve yurduna karşı işlediği suçların ortaklığı” şeklinde olduğu ifade edildi.

FHKC ayrıca, Filistin yönetimini, müzakereye ve ABD egemenliğine bel bağlamanın yıkıcı deneyiminden gerekli dersleri çıkarmaya ve Oslo Anlaşması ile bunu takip eden ve buna bağlı bütün yükümlülüklerden çekilmeye davet etti.

Örgüt, Filistinli kitleleri ve örgütlerini, çabalarını birleştirerek bu karara karşı halk hareketinin eylemi ve yükselişi vasıtasıyla ortak, pratik ve etkili yanıt vermeye de çağırdı.

‘Kudüs, Filistin halkının başkenti kalacak’

“Kudüs için mücadele, bütün Filistin için mücadeledir” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

Ayrıca cephe, Kudüs ve Filistin’e, Filistin ve Arap halkının haklarına karşı emperyalizm, Siyonizm ve Arap gerici rejimlerinin oluşturduğu komplo üçgenine karşı koyma ve bu planlara karşı direnmeye ilişkin uygun seçeneklere kapı açma ihtiyacını vurgular.

Arap kitleleri de, hegemonyasını sürdürmek amacıyla bölgeyi sürekli tutuşturmayı amaçlayan ABD emperyalizminin, bölgedeki Siyonist terörün birincil destekçiliği şeklindeki doğasını daha fazla açıklığa kavuşturan bu kararı açık bir şekilde kınıyor.

Kudüs her zaman, Filistin halkının ve Filistin devletinin başkenti olarak kalmaya devam edecektir ve emperyalist-Siyonist ittifak, kentin Arap kimliğini ve Arap ve İslam dünyasındaki statüsünü yok etmeye yönelik girişimlerinde başarılı olamayacaktır.

Genel grev çağrısı

Öte yandan Filistinliler, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını protesto amacıyla genel grev çağrısında bulundu.

Çeşitli Filistin gruplarının ortak çağrısında protesto mitingleri düzenleneceği belirtildi.

Tepkilere rağmen karar alındı

ABD Başkanı Donald Trump, dün gece yaptığı açıklama ile Kudüs’ü İsrail’in resmi başkenti olarak tanımıştı.

Trump, Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’nin de Kudüs’e taşınacağını açıklamıştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu kararı “tarihi” olarak nitelendirirken, Filistin, Türkiye ve Fransa ile Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa Birliği ülkesi kararı eleştirmiş, barış sürecini olumsuz etkileyeceğini belirtmişti.


ABD Başkanı Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Étienne Balibar: Trump, Erdoğan ve diğerleri; siyasetin faşist biçimlerinin geri dönüşüne tanıklık ediyoruz
Sonraki Haber
Barış imzacılarının davası: Beraat talebi reddedildi, duruşmalar ertelendi