Ana SayfaDünyaFlynn itiraf etti: FBI’a yalan söyledim

Flynn itiraf etti: FBI’a yalan söyledim

HABER MERKEZİ – Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada, Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn “FBI’a yalan söyleyerek” suç işlediğini kabul etti.

Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada suçunu kabul etti.

Flynn, itirafında “ihanet” ile suçlanmasının çok acı verici olduğunu, bu suçlamaların inandığı her şeye ters olduğunu söyledi.

“Yaptıklarımın yanlış olduğunu biliyorum ve bunu düzeltmeye çalışacağım” diyen Flynn, işbirliği yapma kararının ülkesi ve ailesi için en iyisi olduğunu vurguladı.

Trump’ın görevi başlaması sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atadığı Michael Flynn, 24 gün sonra istifa etmişti.

New York Times gazetesi daha önce Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Rusya ile bağlantılarını araştırmakla görevlendirilen özel savcı Robert Mueller, Beyaz Saray’dan Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn ile ilgili belgeleri istediğini yazmıştı.

Flynn’in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group’un Türkiye hükümetiyle bağlantılı olduğu iddia edilen işadamı Ekim Alptekin’in şirketi Inovo BV’den aldığı 530 bin dolarlık ödemenin ayrıntılarını ortaya çıkarmak için geçen haftalarda savcılar ve FBI ajanları olası görgü tanıklarını bulmak amacıyla hummalı bir incelemeye girişmişti.

Söz konusu ödemenin Türkiye hükümetiyle bağlantısı olup olmadığı ve eğer varsa Flynn Intel Group’un Ekim Alptekin’e paranın kaynağını gizlemek için yardım edip etmediği araştırılıyor.

Ekim Alptekin daha önce Reuters’a yaptığı açıklamada, Flynn’le ‘Fethullah Gülen’in Türkiye ve ABD arasındaki atmosferi nasıl zehirlendiğini araştırması için’ iş anlaşması yaptığını söylemişti.

Gülen aleyhine lobi için para

Inovo BV, Fethullah Gülen aleyhine lobi yapması için Flynn’in danışmanlık şirketi Flynn Intel Group’a 530 bin dolar ödemişti.

Trump’ın zaferle çıktığı 8 Kasım 2016 ABD seçimlerinin olduğu gün, The Hill gazetesinde Flynn imzalı bir köşe yazısı çıkmıştı.

Flynn bu yazısında Türkiye’nin ABD dış politikasında bir öncelik olarak sınıflandırması ve ABD’nin Fethullah Gülen’e “güvenli bir liman” sağlamaması gerektiğini ifade etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nuriye Gülmen'e hem tahliye hem ceza
Sonraki Haber
'Tutuklu gazetecilere karşı Türk subaylar': Erdoğan'dan Almanya'ya 'takas' önerisi