Ana SayfaGüncelGazeteci Meşale Tolu hakkında tahliye kararı

Gazeteci Meşale Tolu hakkında tahliye kararı

HABER MERKEZİ – ETHA’nın dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu’nun da yargılandığı davada mahkeme tüm tutukluların tahliyesine karar verdi.

Etkin Haber Ajansı’nın (ETHA) 8 aydır tutuklu olan dış haberler servisi çevirmeni Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması Çağlayan Adliyesinde bulunan İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Yapılan kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi.

Gazeteci Tolu, basın üzerindeki baskılar kapsamında tutuklandığını belirterek, basına yönelik baskıların bu dönemde de sürdüğünü söyledi. Tolu, “Yargının vereceği adil karar kamuoyu vicdanını rahatlatacaktır” diyerek tahliyesini ve beraatını istedi.

Yapılan savunmaların ardından savcı, tutuklu 6 kişinin tahliyesini talep etti.

Duruşmaya avukatların savunması ardından ara verildi.

Ara sonrası kararını açıklayan mahkeme heyeti Tolu’nun da arasında olduğu tüm tutukluların tahliyesine karar verdi. Mahkeme ara kararında Tolu ve diğer tutuklular hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirdi.

İlk duruşmada 7 kişi tahliye edilmişti

11 Ekim’de görülen ilk duruşmada gazeteci Meşale Tolu’nun da aralarında bulunduğu 6 kişinin tutukluluğunun devamına, Ömer Ulaş Sezgin ile birlikte 7 kişinin ise tahliyesine karar verilmişti.

Tahliye olan isimler şöyleydi: Yağmur Emekdar, Bilal Ateş, Sinan Aktaş, Mustafa Tezel, Osman Tunç, Ömer Sezgin, Yavuz Kılıç ve Başak Sıla Kaymak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
36 gündür açlık grevinde: Mahir Kılıç’ın arkadaşları da eyleme başladı
Sonraki Haber
Veri depolamada yeni bir aşama: Tek bir atom sabit diske dönüştürüldü