Ana SayfaDünyaGerekçe ‘doping’: Rusya olimpiyatlardan men edildi

Gerekçe ‘doping’: Rusya olimpiyatlardan men edildi

HABER MERKEZİ – Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Rusya’nın Güney Kore’de yapılacak 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’ndan “doping” gerekçesiyle men edildiğini açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İsviçre’nin Lozan kentindeki IOC İcra Kurulu toplantısının ardından Güney Kore’de yapılacak 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları’na ilişkin açıklama yaptı.

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada Rusya’nın olimpiyatlardan men edildiği açıklandı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre açıklamada Rusya’nın 2014 yılında Soçi’deki Kış Olimpiyat Oyunları’nda “sistematik ve başka bir örneği olmayan” manipülasyon yaptığına dair kanıtların bulunduğu belirtildi.

Açıklamada dopingsiz Rus atletlerinin durumundan ötürü üzüntü duyulduğu belirtilerek olimpiyatlara sadece ‘doping kullanmadığı tespit edilen’ atletlerin katılabileceği kaydedildi.

IOC ayrıca, Rus Olimpiyat Komitesi’nin Başkanı Aleksander Jukov’u da IOC üyeliğinden azletti.

Uluslararası Dopingle Mücadele Ajansı ise IOC’nin kararını memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı ve bu kararın “anlamlı bir zafer” olduğunu vurguladı.

Karara Rusya’dan ise tepki geldi. Rusya Curling Federasyonu Başkanı ve milletvekili Dimitri Svişev, “Bu karara itiraz edilebilir, edilmelidir de; çünkü koca bir nesil sporcu ve antrenörlerin kaderini etkileyen bir karar” dedi.

2014 yılında 20’den fazla Rus atlet men edilmişti

2014 yılında Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunları’ndan doping maddesi kullandığı tespit edilen 20’den fazla Rus atlet ömür boyu oyunlardan men edilmişti.

Rusya ise suçlamaları reddetmiş ve Rusya’daki doping sorunu ile mücadelede uluslararası kurumlarla işbirliğine gitmeyi taahhüt etmişti.

Rusya Hükümet Sözcüsü Dmitri Peskov, IOC ile ilişkilerin kesilmesini arzulamadıklarını söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li vekilden CNN Türk'e mektup: Haberiniz kadın cinayetini meşrulaştırıyor
Sonraki Haber
Avusturya'da evlilik eşitliği yasalaşıyor