Ana SayfaGüncelGörme engelliye şiddet: Karşıya geçmek isterken tanımadığı birinin koluna girdi diye saldırıya uğradı

Görme engelliye şiddet: Karşıya geçmek isterken tanımadığı birinin koluna girdi diye saldırıya uğradı

HABER MERKEZİ – Erzurum’da karşıdan karşıya geçmek isteyen görme engelli bir kişi, tanımadığı birinin koluna girdiği için ‘tacizci’ denilerek darp edildi. Olay sırasında elinde bastonu da olan Kemal Tanas adlı kişinin ağabeyi, kardeşinin yüzde 95 engelli raporu olduğunu söyledi.

Erzurum’da, doğuştan görme ve işitme engelli olan Kemal Tanas isimli kişi, caddede karşıdan karşıya geçmek isterken görmediği birinin kolunu tuttuğu için darp edildi.

AA’nın haberine göre Tanas, bir kadının kolunu tuttu ve taciz edildiğini sanan kadın bağırınca da çevredekiler Tanas’a saldırdı.

Bir yurttaş tarafından saldırganların arasından kurtarılan Kemal Tanas, olay yerine gelen polislerce polis merkezine götürüldü.

Ağabey Tanas: Yüzde 95 engelli raporu var

Engelli gencin ağabeyi Murat Tanas, kardeşinin yüzde 95 engelli raporunun olduğunu söyledi.

Kardeşinin beyninde tümör olduğu için göz ve kulak gelişimin sağlanamadığını ifade eden Tanas, kardeşinin gözlerinin çok az gördüğünü ifade etti.

Murat Tanas, kardeşinin dışarı çıktığında sürekli yanında olamadıklarını anlatarak, “Kardeşim caddeden geçerken her zaman insanlardan yardım alıyor, birinin koluna girerek karşıya geçiyor” dedi.

Çevredeki taksiciler ile esnafın kardeşini dövdüğünü anlatan Tanas, kardeşine yardım etmek isteyen kişinin de şiddetin hedefi olduğunu belirterek, saldırganlar hakkında şikayetçi olduklarını söyledi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'deki dava ve utanç: Toplumun yarısı olup biteni nasıl sindiriyor?
Sonraki Haber
Kimyayı düşlemek: Gözümüzle göremeyeceğimiz güzelliklerin videografisi