Ana SayfaGüncelGül’den tepkilere yanıt: Düşüncelerimi açıklamaya devam edeceğim

Gül’den tepkilere yanıt: Düşüncelerimi açıklamaya devam edeceğim

HABER MERKEZİ – Son çıkan KHK’lere yönelik eleştirileri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bazı AKP’lilerin hedefinde olan Abdullah Gül, “Gerekli durumlarda düşüncelerimi açıklamaya devam edeceğim” dedi.

‘Cezasızlık’ getiren son Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kendisine tepki gösteren AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AKP’liler arasındaki tartışma tırmanarak sürüyor.

Abdullah Gül, 11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaparak açıklamalarının devamının geleceğinin sinyalini verdi.

Gül açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, hakaret ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim.

Gül’ü ‘fırsatçılık’la suçlayan Erdoğan: Yazıklar olsun, 16 Nisan’da da ‘hayır’cıydı

Ne olmuştu?

Abdullah Gül, 696 sayılı KHK ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştirmiş, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” demişti.

Gül’ün açıklamasına ilk tepki AKP’li Şamil Tayyar’dan gelmişti. Tayyar, “Gül 2019’un provasını yapıyor” demişti.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül’e cevaben “Bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Gül’ün bu tepkilere yanıtı ise, “Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” olmuştu.

Son olarak AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İran'da protestolar: 'Halk yalvarıyor, din adamları Allah gibi davranıyor'
Sonraki Haber
Demirtaş'tan yeni yıl mesajı