Ana SayfaGüncelGül’ü ‘fırsatçılık’la suçlayan Erdoğan: Yazıklar olsun, 16 Nisan’da da ‘hayır’cıydı

Gül’ü ‘fırsatçılık’la suçlayan Erdoğan: Yazıklar olsun, 16 Nisan’da da ‘hayır’cıydı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, son KHK’yi eleştiren Abdullah Gül’e bir kez daha tepki gösterdi, “Yazıklar olsun” dedi. Gül’ün referandum döneminde de ‘hayır’ kampanyasına katıldığını söyleyen Erdoğan onu ‘fırsatçılık’la suçladı.

Partisinin Kastamonu İl Kongresi’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha ‘cezasızlık’ getiren Kanun Hükmünde Kararname’yi (KHK) eleştiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e tepki gösterdi.

“İleride durumdan vazife çıkaracak bazıları hepimizi çok üzecek olaylara vesile verebilirler” diyen Gül’ün KHK eleştirilerini kast eden Erdoğan’ın konuya dair açıklaması şöyle:

Bizi şaşırtan, hiç beklemediğimiz bazı gelişmeler. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızdan bir kısmı nasıl katıldı, nasıl katılıyor? Yazıklar olsun. Diyelim ki bu kararnamede özellikle geçen ifadenin sıkıntısı yeni anlaşıldı. Yapılacak iş gayet basittir, ilgili yerlere bu görüşler iletilir, konuşulur, tartışılır ve gereği yapılır. Doğrusu budur. Bunun yerine CHP’nin ve birtakım terör örgütlerinin sırf millete hakaret etmek için açtıkları bir yoldan gitmenin adı olsa olsa fırsatçılıktır.

Her nedense bir anda büyük bir gürültü kopartıldı. Bana göre büyük bir gürültü değil, bunu da söyleyeyim. Tuhaf kampanyalar başlatıldı, hatta hatta içimizden bazıları da bu kampanyaya katıldı. Tabii üzüldük. Yapmamaları gerekirdi ama bu katılanların ne yazık ki 16 Nisan’da da aynı kampanyaya katıldığını görüyoruz. 16 Nisan’da da, bugün bu kampanyaya katılanlar o zaman ‘evet’ demediler, ‘hayır’ dediler. Niye? Onlar bu işleri çok iyi biliyorlar. Biz bir yolda, beraber aynı dava arkadaşı değil miyiz? Gönüldaş değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz gidip Bay Kemal’in kayığına biniyorsunuz?

Ne olmuştu?

Abdullah Gül, 696 sayılı KHK ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştirmiş, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” demişti.

Gül’ün açıklamasına ilk tepki AKP’li Şamil Tayyar’dan gelmişti. Tayyar, “Gül 2019’un provasını yapıyor” demişti.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gül’e cevaben “Bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” ifadelerini kullanmıştı.

Gül’ün bu tepkilere yanıtı ise, “Önemli konularda görüşlerimi halkla paylaşmak da bir sorumluluk benim için. Bunun arkasında bir mesele aramanın da anlamı olmadığı kanaatindeyim” olmuştu.

Son olarak AKP Sözcüsü Mahir Ünal, “Eğer eksik gördüğü bir şey varsa, bunu cumhurbaşkanımızla ya da başbakanımızla konuşacakken, medya üzerinden konuşması üzücüdür” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DİSK’ten ‘yanıltmaca’ya tepki: Asgari ücret açıklandığı gibi 1603 TL değil 1451 TL
Sonraki Haber
Bir kez daha Afrin'e operasyon mesajı veren Erdoğan'dan ABD'ye: Ayağımıza dolaşmayın