Ana SayfaDünyaHakan Atilla tanık kürsüsünde: Türkiye’deki soruşturmada olumsuz bir noktaya rastlanmadı

Hakan Atilla tanık kürsüsünde: Türkiye’deki soruşturmada olumsuz bir noktaya rastlanmadı

HABER MERKEZİ – ABD’de görülen ambargo davasının on beşinci gününde davanın tek tutuklu sanığı ‘Mehmet Hakan Atilla ‘tanık’ kürsüsünde verdiği ifadede, Türkiye’de de haklarında soruşturma açıldığını ancak olumsuz bir duruma rastlanmadığı için raporlama yapılmadığını kaydetti.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını yasa dışı yollarla delmekle suçlanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada Atilla ‘tanık’ kürsüsünde ifade vermeye devam etti.

New York’ta devam eden duruşmada gelişmeleri aktaran gazeteci Adam Klasfeld, Savcı David Denton,’un, Atilla’ya İran’a altın ticaretiyle ilgili sorular yöneltmeye başladığını kaydetti.

İran hükümetine altın satılmasının yasa dışı olduğunu bildiğini söyleyen Atilla, İran ile altın ticareti yapan kuruluşların altın ticareti şirketleri olduğunu ifade etti.

Savcının, “Altın ihracatı yapan şirketlerin en yukarıdaki yarısında Rıza Sarraf’ın şirketlerinin beşinci ve altıncı sırada olduğunu görüyorsunuz, değil mi?” sorusu üzerine Atilla ‘Evet’ yanıtını verdi.

Atilla, şirketlerin her birinin bir milyar Euro altından daha fazla oranda ticaret gerçekleştirdiğini söyledi.

Savcı Denton, Atilla’ya Süleyman Aslan ve Rıza Sarraf’ın Türkiye’de gözaltına alındıktan sonra Halkbank’ın bir soruşturma açıp açmadığını sordu.

‘Türkiye’deli soruşturmada olumsuz bir noktaya rastlanılmadı’

Soruşturma açıldığını söyleyen Atilla, soruşturma sırasında süreçlerin ele alındığını belirterek ‘iki farklı konu’nun söz konusu olduğunu dile getirdi.

Atilla, denetimi gerçekleştirenlerin olumsuz bir noktaya rastlamaması yüzünden durumun raporlanmadığını belirtti.

Atilla BDDK’nın da (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) bir soruşturma yürüttüğünü ancak buna dair bir şey hatırlamadığını da sözlerine ekledi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fatih Portakal ölüm tehdidi aldığını açıkladı, Yeni Akit hedef gösterdi
Sonraki Haber
1915’ten 1978’e: Maraş Katliamı’nın tanığı Aziz Tunç anlatıyor