Ana SayfaGüncel‘Halk Özel Harekatı 22 ilde şube açtı, 7 bin üyeye ulaştı’

‘Halk Özel Harekatı 22 ilde şube açtı, 7 bin üyeye ulaştı’

HABER MERKEZİ – Darbe girişimi sonrası AKP’li gruplar tarafından oluşturulduğu iddia edilen silahlı grup ‘Halk Özel Harekatı’nın genel başkanı Fatih Kaya, bir yılda 22 ilde şube açtıklarını ve 7 bin üyeye ulaştıklarını öne sürdü.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’li bazı grupların silahlanarak ‘Halk Özel Harekatı’ isimli bir oluşum ortaya çıkardığı gündeme gelmiş, ‘HÖH-Halk Özel Harekat’ yazan bir araç İstanbul sokaklarında dolaşmaya başlamıştı.

‘Halk Özel Harekatı’nın Ankara’nın Kızılay semtinde bir binada şube açtığı ve resmi bir dernek olduğu da geçtiğimiz dönemde gündeme gelmişti.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun, HÖH’ün genel başkanı olduğu belirtilen Fatih Kaya ile görüştü.

Gazetede yayınlanan röportajda Kaya, ‘örgütlenme’ yapısını anlattı. Fatih Kaya, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 22 kentte şube açtıklarını ve üye sayılarının 7 bin civarında üyeye ulaştıklarını öne sürdü.

Devletten yardım almadıklarını da iddia eden Kaya, “İlk girişte 10 lira, aylık olarak ise sembolik bir lira alıyoruz. Beş ay öncesine kadar 121 şubemiz vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı kapattık” diye konuştu.

Fatih Kaya, “Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız” diyerek amaçlarına ilişkin ipucu da verdi.

Kaya ayrıca, üzerinde ‘HÖH’ yazan arabaların kendileriyle bir ilgisi olmadığını öne sürerek, davalar açtıklarını belirtti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tuncel: Tek tip elbiseleri yırtıp atmakla kalmayacak bu zihniyete karşı direneceğiz
Sonraki Haber
Elektriğin ardından köprü ve otoyol ücretlerine zam