Ana SayfaGüncel‘Halk Özel Harekatı’ resmi dernek oldu, Ankara’nın göbeğinde tabela astı

‘Halk Özel Harekatı’ resmi dernek oldu, Ankara’nın göbeğinde tabela astı

HABER MERKEZİ – 15 Temmuz darbe girişimi sonrası AKP’li gruplar tarafından oluşturulduğu iddia edilen silahlı grup ‘Halk Özel Harekatı’, Ankara’da bir binaya tabela asarak ‘resmiyet’ kazandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP’li bazı grupların silahlanarak ‘Halk Özel Harekatı’ isimli bir oluşum ortaya çıkardığı gündeme gelmiş, ‘HÖH-Halk Özel Harekat’ yazan bir araç İstanbul sokaklarında dolaşmaya başlamıştı.

İleri Haber’den Tuğba Özer’in haberine göre Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde kaydı bulunan ve ‘resmi’ bir dernek olarak görülen ‘Halk Özel Harekatı’, Ankara’nın Kızılya semtinde bir binada şube açtı.

Derneğin kurucusu ve başkanı olarak gösterilen Fatih Kaya, ‘Türkmen Dağındaki Kayı (IYI) Tim Komutanı’ olarak nitelendiriliyor.

Kaya’nın internet üzerinden yaptığı bir röportajda, 15 Temmuz’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokağa çıkın’ çağrısını ‘cihad’ olarak değerlendirdiği görülüyor.

CHP’li vekilde Soylu’ya: Cihatçı şahsın dernek kurması nasıl mümkün olmuştur?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan söz konusu derneği meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi sundu.

‘Cihatçı olduğunu ifade eden bir şahsın ülkede dernek kurması nasıl mümkün olmuştur?’ diyen Bakan, konu hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Bakan’ın Soylu’ya yönelttiği sorular şöyle:

1 – Halkın Özel Harekatı (HÖH) adlı derneğin başkanı ve yönetim kurulu kimlerden oluşmaktadır?

2 – Halkın Özel Harekatı Derneği (HÖH) hangi illerde faaliyet göstermektedir? Derneğin kaç üyesi vardır?

3 – Halkın Özel Harekatı Derneği (HÖH) kurucusu ve genel başkanı olduğu ifade edilen Fatih Kaya adlı vatandaşın, Türkmen Dağında TİM Komutanı olduğu doğru mudur?

4 – Halk Özel Harekatı Derneği’nin internet sitesinde yer alan dernek tüzüğünde “Dernek, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ihanet girişiminden sonra ortaya çıkan milli diriliş ruhunu canlı tutmak, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak adına özellikle sosyal medyada aktif faaliyette bulunmak, Milli birlik ve beraberliğimize karşı oluşturulan her türlü faaliyetin karşısında basın ve yayın organlarını kullanarak Yenikapı Ruhu’nu canlı tutmak, Halkın milli şuurunun bilinçlendirilmesi yönünde kamu yararına faaliyetler yapmak ve sosyal projeler üretmek, Şehit ve gazi yakınlarının sorunlarına maddi ve manevi çözümler üretmek amacı ile kurulmuştur” yazılmıştır. Ancak derneğin kurucusu ve genel başkanı olduğu ifade edilen Fatih Kaya basına verdiği demeçte “Cihad kolay kolay ilan edilmez. Devletimizin başı, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere cihad ilan etti. Bizler bunun farkındayız Rabbime şükürler olsun. Şunu da o gafirler, o hainler şunu iyi bellesin; bize sadece sokaklara inin denildi, bizlere sokaklara inin de sokakları onlardan temizleyin denseydi biz şu an sizinle Afrika’da röportaj yapıyor olurduk. Biz HÖH (Halk Özel Harekat) olarak devletimizin bize verdiği bütün görevleri yerine getirmeye hazırız” ifadelerini kullanmıştır. Genel başkanı tarafından yapılan, derneğin kuruluş ve faaliyet alanını aşan ve savaş yetkisine sahip olduklarını ima eden bu açıklama hangi yetkiye dayanarak yapılmıştır? Dernek başkanına bu militarist söylem yetkisini kim vermiştir? Paramiliter bir güç, oluşum olduklarını ima eden bu açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

5 – Türk Silahlı Kuvvetleri bugün Suriye’de Cerablus’ta El-Bab’ta cihatçı teröristlerle mücadele ederken, bu teröristlerin askerlerimizi yakma görüntüleri hala hafızalarımızdayken, cihatçı olduğunu ifade eden ve Suriye’de neyin kimin tim komutanı olduğu belli olmayan bir şahsın ülkemizde yasal bir dernek kurması nasıl mümkün olmuştur? Bu şahıs hakkında bir güvenlik soruşturması yapılmış mıdır?

6 – Halk Özel Harekatı Derneği’nin faaliyetleri hakkında hukuka aykırılık bakımından inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır? Henüz başlatılmadıysa ne zaman başlatılacaktır?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TÜİK: Ekonomi üçüncü çeyrekte yıllık yüzde 11,1 büyüdü
Sonraki Haber
Polis 'görüntüler açılmıyor' dedi, tacize uğrayan kadın görüntüleri paylaşıp faili ifşa etti