Ana SayfaGüncelHDP, KHK’lere karşı Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı

HDP, KHK’lere karşı Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı

HABER MERKEZİ – HDP, OHAL kapsamında çıkarılan kararnamelerle getirilen düzenlemelere ilişkin Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen “tek tip kıyafet” uygulamasına karşı Meclis’i acil olarak olağanüstü toplantıya çağırdı.

HDP Grup Başkanvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Ahmet Yıldırım imzasıyla yapılan açıklamada, dün Resmi Gazete’de yayımlanan 695 ve 696 sayılı KHK’ler ile yaşanan ihraçlar, kurumların kapatılması, cezaevlerine “tek tip kıyafet” uygulaması getirilmesi, paramiliter güçlere ‘dokunulmazlık’ verilmesi ve taşeron düzenlemesine değinildi.

Açıklamada, şu ifadelere kullanıldı:

Bu faşizan ve tekçi uygulamaların amacı, anayasal düzeni ortadan kaldırmak, Parlamento’yu devre dışı bırakmak ve ülkeyi OHAL rejiminde KHK’lerle yönetmektir. Yurttaşlarımızın bekleyen yüzlerce sorunu ortada dururken, TBMM’nin bir an önce tatile sokulması için gösterilen gayretlerin nedeni son KHK’lerle çok net olarak ortaya çıkmıştır.

Meclis etkisiz bir organ olarak tamamen devre dışı bırakılarak ve tepkiler görünmez kılınarak yeni sistem inşasının şahikasına varılmakta, yurttaşların can güvenliği hiçe sayılarak sadece ve sadece iktidarın bekası hedeflenmektedir.

Her yönden batağa saplanmış olan ve yolun sonunu gören iktidar, demokratik muhalefeti, halkın ve emekçilerin ekonomik gidişata itirazlarını, grevleri, direnişleri bu yolla engelleyebileceğini sanmaktadır.

TBMM’de görüşülmeden asla hayata geçirilmemesi gereken ve toplumsal yaşamın her alanını yeni baskı çemberlerine hapsetmeyi hedefleyen bu uygulamalara karşı, HDP Meclis Grubu olarak TBMM’yi acil olarak olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.

CHP acil toplanıyor

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) acil toplantıya çağırdı.

Toplantıda, Meclis’e toplanma çağrısı yapma kararı alınabileceği de belirtiliyor.