Ana SayfaGüncelHDP kongre tarihini belirledi

HDP kongre tarihini belirledi

HABER MERKEZİ – HDP’nin 3. Olağan Büyük Kongresi için tarih belli oldu. 11 Şubat’ta yapılacak kongreye yurt içi ve yurt dışından yüzlerce isim davet edilirken, AKP ve MHP’ye herhangi bir davet gönderilmediği öğrenildi.

Uzun bir süredir kongre çalışmalarını yürüten Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 3. Olağan Büyük Kongresi’nin 11 Şubat’ta yapılması kararlaştırıldı.

Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan kongreye, 25 bin kişilik bir katılım hedefleniyor.

MA’dan Hayri Demir’in haberine göre kongreye yurt içi ve yurt dışından yüzlerce önemli isim de davet edilecek.

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılması için dayanışma metni yayınlayan uluslararası düşünür ve yazarların da bulunduğu çok sayıda isimin de davet edildiği kongreye Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm siyasi partilerin temsilcileri de davet edildi.

AKP ve MHP’ye davet yok

AKP ve MHP’ye ise kongreye katılmaları yönünde herhangi bir davet gönderilmediği öğrenildi.

‘Seferberlik süreci başlatılacak’

25 bin kişinin katılımının hedeflendiği kongre aynı zamanda bir “gövde gösterisi” olarak planlanıyor. Habere göre kongre için yüksek bir katılımın hedeflenerek, iki yılı aşkın zamandır süren baskılara rağmen “ayaktayız” mesajı verilecek. Alınan bilgilere göre, kongrenin gerçekleşmesiyle birlikte OHAL sürecinin sonlandırılması ve demokratik koşullara dönülmesi amacıyla bir seferberlik süreci de başlatılacak.

Kongre öncesinde ise 26 Aralık’ta tüm il eş başkanlarının katılımıyla Ankara’da bir toplantı düzenlenecek ve kongre süreci yerel yöneticilerle ele alınacak. Ardından da 3-4 Ocak 2018 tarihinde Meclis grubu iki günlük kapalı toplantı alacak. Yine büyük kongre öncesi 3-4 Şubat tarihlerinde yerellerde düzenlenecek 15 konferansın ardından Ankara’da iki gün sürecek olan merkezi konferans düzenlenecek. Bu konferanslardan çıkacak sonuçlar da kongreye taşınacak.


‘HDP yeni eş genel başkan için kararını verdi’

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Filipinler'de yangın: 37 kişiye ulaşılamıyor
Sonraki Haber
Erdoğan'dan KHK savunması: 'Tek tip Guantanamo'da yaşam tarzı, orada ayaklarına zincir bile takıyorlar'