Ana SayfaGüncelHDP Sözcüsü Bilgen: AKP sıkışmışlığı kabul ediyor, erken seçim deneyebilir

HDP Sözcüsü Bilgen: AKP sıkışmışlığı kabul ediyor, erken seçim deneyebilir

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP’nin MHP ile Vatan Partisi arasında sıkıştığını ve bu sıkışmışlığı kabul ettiğini savunarak, “AKP kendisi için bir çıkış yolu olarak, daha kötüye giden süreci atlatmak için erken seçimi deneyebilir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekilli Ayhan Bilgen, erken seçim tartışmalarını değerlendirdi.

Ciddi bir tıkanmışlığın ve yönetilmeme halinin hakim olduğunu ifade eden Bilgen, “Ülkedeki tıkanmışlığı aşmanın yolu yapılacak demokratik bir seçimledir. Seçim dışındaki yollar saldırıdır. Bu saldırı da ülkeyi kutuplaşmaya götürür. Tabii şu anki koşullara bakıldığında yapılacak bir erken seçimin de meşruluğu tartışılır” dedi.

MA’ya konuşan Bilgen, AKP’nin seçimi göze alıp almayacağına ya da seçimin yapılmasını belirleyecek olanın toplumsal muhalefet olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

Erken seçim olacak mı olmayacak mı? Beklemek yerine muhalif kesimin yapılan faşizan uygulamaları durduracak birliktelikler ve buluşmalar sağlamalı; ortak çalışma platformlarında gündeme dair tartışmalar yapmalı. Seçimler ister 2 ay sonra olsun ister 2 yıl sonra olsun, bizim nasıl yol izleyeceğimiz önemlidir. Bize düşen sokaklarda, hayatın içerisinde her yerde bu otoriter süreci ve baskı sürecini sonlandıracak iradeyi örgütlemektir.

Yapılan son seçim anketlerine değinen Bilgen, anketlerde kararsız seçmenin yüzde 30’lara çıktığının görüldüğünü ve bunun sebebinin de insanların süreçlerden yaşadığı kaygılardan kaynaklandığını savundu.

‘AKP erken seçim deneyebilir’

Bilgen, “AKP kendisi için bir çıkış yolu olarak, daha kötüye giden süreci atlatmak için erken seçimi deneyebilir. Ya da yaptığı yolsuzlukları milli bir dava gibi sunabilir” dedi ve şöyle devam etti:

Seçimi ister kendisi için bir çıkış yolu görsün isterse de OHAL’i 2019 sonuna kadar var gücüyle kullansın. Bizim gündemimiz yapılan haksız uygulamalara karşı nasıl güçlü bir muhalefeti öreriz onun tartışmasını yapmamız gerekir.

‘MHP ile Vatan Partisi arasına sıkışmış bir AKP var’

HDP’li Bilgen, AKP’yi artık MHP ile ittifakının da kurtaramayacağını savunarak, “Herkes AKP’nin artık 2002’deki AKP olmadığının farkında. Bugün MHP ile Vatan Partisi arasında sıkışmış bir AKP var. ‘AKP devrilirse arkasında kalacak mirasa hangisi sahip çıkabilir’ anlayışıyla iki parti de AKP etrafında kenetlenmiş durumdadır. Bu iktidar bu sıkışmışlığı kabul ediyor. Bu iki parti de bu ittifaktan faydalanıyorlar” dedi.

Bilgen, herkesin AKP’den kaçmak için farklı yollar aradığını da öne sürdü.

“Türkiye’de tarihi bir dönüşüm gerekiyor” vurgusu yapan Bilgen, “Dolasıyla bu tarihi dönüşüme yakışacak bir vizyon ve perspektifiyle 2019 Türkiye’sine dair daha umut içeren bir siyaset anlayışını toplumun önüne konulması gerekir” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'İzleyicinin öznelliğiyle doldurabileceği açık bir metin': Yeksan'ın "Körfez"i vizyonda
Sonraki Haber
Özgür Ülke bombalanalı 23 yıl oldu: 'Gazetenin her bir sayfası delil niteliğindeydi'