Ana SayfaGüncel‘HDP yeni eş genel başkan için kararını verdi’

‘HDP yeni eş genel başkan için kararını verdi’

HABER MERKEZİ – Kongre hazırlıklarının sürdüğü HDP’de tutuklu Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın, Şubat ayında yapılacak kongrede yeninden eş genel başkan olmasının kararlaştırıldığı iddia edildi.

Aralarında Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu 9 milletvekili tutuklu olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2019 yılının ilk aylarında düzenlemeyi planladığı 3’üncü Olağan Kongre’nin hazırlık tartışmalarını sürdürüyor.

En çok tartışılan konulardan birisi de partinin eş genel başkanlığı görevini kimlerin yürüteceği.

DHA’dan Ferit Aslan’ın kongreye dönük kulis haberine göre HDP, kongresini Şubat ayında yapmayı planlıyor.

Haberde HDP’nin 30 Kasım’da yaptığı Parti Meclisi toplantısından sonra partinin 3’üncü Olağan Kongreye gitmesi ve partinin tutuklu eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeniden aday olup- olmayacağı ile ilgili tartışmalara nokta konulduğu belirtildi.

Habere göre 16 Ekim’de yapılan Parti Meclisi toplantısına cezaevinden mesaj gönderen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, iki dönem eş başkanlık yaptığını ve kongrede kendisi için parti tüzüğünün değiştirilmemesini istedi ve Parti Meclisi’ndeki  değerlendirmelerden sonra, Edirne Cezaevi’nde bulunan Demirtaş’a, kendisinin bir kongrede normal diğer kongrede ise olağanüstü şekilde eş başkan seçilmesinden dolayı yapılacak 3’üncü kongrede aday olmasında tüzük bakımından sakınca olmadığı bildirildi.

Haberde PM toplantısında, Demirtaş’ın eş başkanlık adaylığının tartışılmadığı, tartışmasız bir şekilde partinin eş başkan adayı olduğunun vurgulandığı belirtildi.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
7 kişi yaşamını yitirmişti: Kulp katliamına 26 yıl sonra takipsizlik kararı
Sonraki Haber
Mültecileri taşıyan minibüs kamyonla çarpıştı: 10 kişi yaşamını yitirdi