Ana SayfaGüncelHDP’li Bilgen’den hükümete ‘bazı hatırlatmalar’la Kudüs tepkisi

HDP’li Bilgen’den hükümete ‘bazı hatırlatmalar’la Kudüs tepkisi

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını bugün açıklaması beklenirken, HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Mavi Marmara anlaşması’nı hatırlatarak tepki gösterdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanmasına dair açıklamalarda bulundu.

Bilgen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümetin tavrını eleştirerek, “Kudüs ile ilgili alınan karar, sadece bugün tepki vererek değil bu noktaya nasıl gelindiğiyle yüzleşilerek aşılabilir” dedi.

HDP Sözcüsü Bilgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün Kudüs için hamaset yapanlar Kudüs’de imzalanan Mavi Marmara anlaşması TBMM’de oylanırken HAYIR oyu veren tek partinin HDP olduğunu unuttu mu!

Erdoğan, Kudüs kararıyla ilgili “terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürer” derken kimi kastediyor? İsrail’le barıştırmak istediği Hamas’ı mı?

Bilgen, açıklamalarını şu paylaşımla sonlandırdı:


ABD Başkanı Trump’ın Kudüs kararını bugün açıklaması beklenirken, Beyaz Saray’dan, “Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı” açıklaması gelmişti. Peki tepkiler neler, Kudüs neden önemli?

Trump kararını bugün açıklayacak: Tepkiler neler, Kudüs neden önemli?



PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Putin, 2018'de aday olacağını açıkladı
Sonraki Haber
Rıza Sarraf: Hakan Atilla'nın tutuklandığını duyduğumda şoke oldum