Ana SayfaGüncelHDP’li Önder’den Yıldırım’a ‘özel’ yanıtı

HDP’li Önder’den Yıldırım’a ‘özel’ yanıtı

HABER MERKEZİ – Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde konuşan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, DBP’li belediyelere kayyum atanmasını “Onların durumu özel” sözleriyle geçiştiren Başbakan Binali Yıldırım’a seslendi. Bu durumun ‘özel’ değil ‘genel’ olduğunu vurgulayan Önder, “AKP’nin ülkenin üçte birinde seçim sonuçlarını iptal ederken, halkın iradesini tarumar ettiğini” söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın kayyum atanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerine ilişkin sarf ettiği “Onların durumu özel” sözlerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den yanıt geldi.

Önder, Yıldırım’ın dediği gibi ‘özel’ değil ‘genel’ bir durumun söz konusu olduğunu belirterek, “Bu memleketin coğrafi olarak üçte 1’inde seçim sonuçları iptal edilmiştir” dedi:

Asrın liderinin seslenişiyle seslenmek istiyorum: Ne özeli, genel, genel. Ne özeli? Özel olan Ataşehir Belediyesi, bir tane. Siz bu memlekette 94 tane belediyeyi gasp edeceksiniz, ona da özel diyeceksiniz. Sonra da milletten bir uyum, kardeşlik, kaynaşma bekleyeceksiniz. İşte ‘Hayr umulur mu böyle bir gecenin seherinde’ tam burada yatıyor. Bu memleketin coğrafi olarak üçte 1’inde seçim sonuçlarını mülga saymışsınız, üçte 1’inde seçim sonuçlarını iptal etmişsiniz, gasp etmişsiniz. Üstelik nasıl yapmışsınız bunu? 411 sayılı torba yasayla. Kayyum’u o zaman icat etmişsiniz, yüzyılın icadı AKP’nin. ‘Ne lazımsa yaparız’ diyorlar. Bugünlerde CHP’yle Kemalizm yarışına girmişler. İyi olan kazansın diyoruz, biz bu yarışta yokuz.

Böylesine bir memleketin üçte 1’inde -3’ü büyükşehir, 10 vilayet, 72 tane ilçe, 12 tane belde- siz, burada, halkın ‘Bu beni yerelde yönetebilir, yönetmeli ve bu yönetmeli’ dediği iradeyi bir ay içerisinde tarumar edeceksiniz, sonra da buna ‘özel’ diyeceksiniz. Ya özel ile genelin tanımını bilmiyoruz biz ya da Başbakan bundan bihaber. Hikâyenin kalbi burada atıyor. Siz, bu 94 belediyenin seçmenine ‘Ya kutuplaşmayalım, kıvançta ve tasada bir olalım’ derseniz, size hangi organıyla gülmesini istersiniz? Seçin, beğenin. Sen benim irademi yok sayıyorsun, gasp ediyorsun, sonra da bana dönüp ‘Kıvançta ve tasada bir olalım’ diyorsun. İmtiyazsız, sınıfsız kaynaşmış bir kitleyiz; bunları da ezberleyin, Kemalizm konkurunda bunlar hep size lazım olacak. Ondan sonra, bunu bekliyorsunuz.

Ne olmuştu?

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan CHP’li Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’nin durumuyla ilgili konuşmuştu.

Yıldırım, “AK Parti’li belediyelerin üzerine gidilmiyor, diğer belediyelere gidiliyor” şeklindeki eleştirilere “Doğru değil” yanıtını vermiş ve 31 Mart 2004 ile 1 Aralık 2017 tarihleri arasında 91 AKP’li, 27 CHP’li, 23 MHP’li ve 9 da diğer partili belediye başkanları hakkında soruşturma izni verildiğini söylemişti.

Yıldırım, bugün itibarıyla kayyum atananlar dahil 106 belediye başkanının görevden uzaklaştırıldığını da bildirerek, bunların 93’ünün HDP’li, 9’unun AKP’li, 3’ünün MHP’li ve 1 tanesinin de CHP’li belediye başkanı olduğunu kaydetmişti.

Yıldırım konuşması esnasında HDP’li belediye başkanlarının durumlarını “Özel” diyerek geçiştirmişti.

Bazı vekillerin bu ‘özel’ nedeni sorması üzerine Yıldırım, “Terör kaynaklı olarak görevden alındılar” diye konuştumuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da temizlik işçileri çöplere bırakılan kitaplarla kütüphane kurdu
Sonraki Haber
Aralarında Porsche ve Caterpillar'ın da bulunduğu büyük şirketler siyasi eylemcilerin arasına sızıyor