Ana SayfaGüncelHDP’li Paylan’ın ‘suikast ihbarı’ üzerine savcılık soruşturma başlattı

HDP’li Paylan’ın ‘suikast ihbarı’ üzerine savcılık soruşturma başlattı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Garo Paylan’ın gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek soruşturma açtı ve Paylan’ı tanık olarak dinlemek için davet ettiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa’daki Türkiyelilere yönelik suikast hazırlığı yapıldığı yönünde iddialarda bulunmuştu.

Paylan, 20 Aralık’ta Meclis’te yaptığı konuşmada, “Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği istihbaratı” aldığını açıklamıştı.

Paylan’ın gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına dair bir açıklama yapan Alman emniyet yetkilileri de “Tehlikeden haberdarız” demişti.

HDP’li Paylan, gündeme getirdiği ‘suikast’ iddialarına dair yeni bir açıklama yaparak, “Türkiye’nin hedef gösterdiği, sansasyon yaratacak bir suikastla ilgili üç suikastçının devrede olduğuna dair net bir istihbarat var” diye de belirtmişti.

Soruşturma başlatıldı

Paylan’ın gündeme getirdiği ‘suikast’ iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçerek, soruşturma başlattı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, “HDP Milletvekili Garo Paylan’ın 20 Aralık tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu basın açıklaması ile ilgili olarak başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, milletvekili Paylan tanık olarak dinlenilmek üzere davet edilmiştir” ifadeleri yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hürriyet, Tufan Türenç ve Fikret Ercan’ın işlerine son verdi
Sonraki Haber
Polis şiddeti: Adliye koridorunda çocuklar darp edildi