Ana SayfaKültür-SanatHollywood’daki tacizlere ‘siyahlı’ protesto: 75. Altın Küre Ödülleri’nde tüm oyuncular siyah giyecek

Hollywood’daki tacizlere ‘siyahlı’ protesto: 75. Altın Küre Ödülleri’nde tüm oyuncular siyah giyecek

HABER MERKEZİ – Hollywood’da ortaya çıkan taciz olaylarının ardından tüm aktris ve aktörler bunu protesto etmek için 75. Altın Küre Ödül Töreni’nde siyah giyme kararı aldı.

Hollywood’da birbiri ardına ortaya çıkan taciz olaylarının ardından kadın oyuncular, tacizleri protesto etmek için 75. Altın Küre Ödül Töreni’nde simsiyah giyinme kararı aldı.

Kadınların başlattıkları bu protestoya aktörler de destek vereceklerini açıkladı.

Erkek oyuncuların da protestoya katılacağını Hollywood oyuncularının stilisti Ilaria Urbinati, Instagram hesabında yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Urbinati bu haberi şu ifadelerle duyurdu:

Herkes sormaya devam ediyor… EVET, erkekler de Altın Küre’de toplumsal cinsiyet eşitsizliğini protesto etmek için tamamen siyah giyecek olan kadınlarla dayanışma içinde olacak. En azından benim çalıştığım erkek oyuncular için bunu söyleyebilirim. Böyle bir zamanda bu dayanışmaya katılmamayı seçmek de çok doğru değil… sadece söylüyorum.

Urbinati’nin çalıştığı oyuncular arasında olan Dwayne Johnson ise yapılan bu açıklamayı ‘Evet katılacağız’ diyerek onayladı.

Kadınlar tacizi konuştu: MeToo

Hollywood’da Oscar ödüllü yapımcı Harvey Weinstein’ın birçok kadın oyuncuyu cinsel tacize maruz bıraktığının ortaya çıkmasının ardından pek çok kadın kendilerini taciz eden erkekleri ifşa etmeye başlamıştı.

Bunun ardından milyonlarca kadın sosyal paylaşım sitelerinde ‘#MeToo’ (Ben de) etiketiyle cinsel taciz hikayelerini paylaşmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cep telefonuna günde kaç kez dokunuyoruz?
Sonraki Haber
Taksim ve Beşiktaş’ın ardından: Şişli’de de yılbaşı kutlamasına izin yok