Ana SayfaGüncelİhsan Eliaçık: Hükümet Kudüs’ü gündem değiştirmede tepe tepe kullanacaktır

İhsan Eliaçık: Hükümet Kudüs’ü gündem değiştirmede tepe tepe kullanacaktır

HABER MERKEZİ – Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak gören ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini hatırlatan ilahiyatçı İhsan Eliaçık, “Ülke Rıza Sarrad davası ve Man Adası belgelerini konuşurken, Kudüs kararı hükümete can simidi gibi geldi. Gündem değiştirmede tepe tepe kullanılacaktır” dedi.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MA’dan Bilal Seçkin’e konuşan Eliaçık, Trump’ın böyle bir karar vermesinin altında, başkan olduktan sonra ABD’de yaşadığı sıkıntıların yattığını belirterek, “Amerika’daki Yahudi lobisinin desteğini almak için böyle bir adım attı ve esas olarak Kudüs kararını Yahudi lobisi vermiştir” dedi.

Daha önce resmi olarak olmazsa bile fiilen ABD’nin Kudüs’ü başkent olarak tanımasının söz konusu olduğunu söyleyen Eliaçık, bugün ise elçiliği Kudüs’e taşıyarak bunu ilan ettiğini belirtti.

Birçok devletin elçiliği Kudüs’e taşımadan Kudüs’ü başkent olarak gören muamelelerde bulunduklarını vurgulayan Eliaçık, bu ülkelerin başında da Türkiye’nin geldiğini söyledi:

Mavi Marmara konusunda yapılan anlaşmada Ankara ve Kudüs diye anlaşmanın altına imza atılmış. Her iki ülkenin taraflarının başkentleri uluslararası diplomasi tahammülünde imzalanmış ve fiilen orada Kudüs başkent olarak kabul edilmiş. Keza 2005 yılında dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, İsrail’de bulunan Soykırım Müzesi’ni ziyareti sırasında ‘İsrail’in başkenti Kudüs’e hoş geldiniz’ şeklinde karşılanmıştı. Orada hiç ses çıkarmamış ve bunu adeta 2005 yılında kabullenmişti.

Eliaçık, mevcut hükümetin Kudüs konusunda “duyarlı” davranıyor gibi göründüğünü fakat bunun aslı astarı olmadığını belirterek, “bunların tribünlere yönelik gösterilerden ibaret olduğunu ve hiçbir şey olmayacağını” söyledi.

ABD’nin Kudüs kararının hükümete ‘can simidi’ gibi geldiğini söyleyen Eliaçık, “Ülkede Rıza Sarraf davası ve Man Adası yolsuzluklarının kaynakları dillendirilip, belgeleri konuşuluyorken, iktidar Kudüs gündemini ortaya salıyor. İnsanlar ‘Kahrolsun İsrail, kahrolsun Amerika’ diye bağırtılarak, İsrail meselesi hırsızlıkların ve yolsuzlukların üzerine örtmede, unutturmada, ertelemede ve gündem değiştirmede bir vesile olarak tepe tepe kullanılacaktır” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rıza Sarraf: Cezaevinden sonra Berat Albayrak talimat verdi, yeniden başladık
Sonraki Haber
Öğrencisi olan Semih Özakça'yı ziyaret eden akademisyen açığa alındı