Ana SayfaGüncelİnsan Hakları Günü: ‘İhlallerin asıl kaynağı olan OHAL kaldırılsın’

İnsan Hakları Günü: ‘İhlallerin asıl kaynağı olan OHAL kaldırılsın’

HABER MERKEZİ – 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yapan sivil toplum örgütleri ve dernekleri, OHAL uygulamalarının insan hakları ihlallerinin asıl kaynağı olduğu belirtti ve OHAL’in kaldırılması çağrısında bulundu.

Bugün, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul ve ilanının 69. yıldönümü.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Türkiye’deki sivil toplum örgütleri ve dernekleri açıklamalarda bulundu.

Türkiye İnsan Hakları Derneği (TİHV) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yaptığı ortak açıklama ile insan hakları değerlerinin tasfiye edilmesine hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini belirtti.

Açıklamada, yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürülmekte olan Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarının insan hakları ihlallerinin asıl kaynağı olduğu belirtilerek, derhal son verilmeli çağrısı yapıldı.

TİHV ve İHD’nin “OHAL’e, Şiddete ve Savaşa Karşıyız; Barış Hakkını Savunuyoruz” sloganıyla yapılan ortak açıklamasına BURADAN ulaşabilirsiniz.

‘OHAL bir an önce kaldırılmalı’

Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, Diyarbakır Tabip Odası ve Diyarbakır Hak İnisiyatifi de ortak yaptığı basın toplantısıyla İnsan Hakları Günü’ne dair açıklamalarda bulundu.

Son bir yıldaki hak ihlallerin aktarıldığı açıklamada, OHAL’in bir an önce kaldırılması ve Kürt meselesinin çözümünde yeniden müzakere dilinin kullanılması talebinde bulunuldu.

Açıklamanın tamamına ŞURADAN ulaşabilirsiniz.

Öte yandan Hrant Dink Vakfı da Twitter’dan yaptığı açıklamayla “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde özgürlüklerin, demokrasinin ve insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için çaba gösteren, bu uğurda adanmışlıkla çalışan tüm kişi ve kurumları selamlıyoruz” dedi ve #10AralıkDünyaİnsanHaklarıGünü paylaşımında bulundu:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İsrail Savunma Bakanı: Umarım hayatımıza şiddet olayları olmadan devam ederiz
Sonraki Haber
Reuters'tan fotoğraflarla 'Türkiye'nin dövmeli kadınları'